De bitcoin koers kan stijgen tot $100.000, maar als voorwaarde dat de zogenaamde hoogrentende rente gaat dalen tot 6%. Dat zegt crypto-analist Timothy Peterson. Dus om te stijgen is de koers afhankelijk van slechts één indicator, dus het hangt allemaal af van de American Federal Reserve. Fed rente Hoogrentende rente is de rente die wordt… Continue reading Bitcoin koers bereikt $100.000 als rente daalt

The post Bitcoin koers bereikt $100.000 als rente daalt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

De bitcoin koers kan stijgen tot $100.000, maar als voorwaarde dat de zogenaamde hoogrentende rente gaat dalen tot 6%. Dat zegt crypto-analist Timothy Peterson. Dus om te stijgen is de koers afhankelijk van slechts één indicator, dus het hangt allemaal af van de American Federal Reserve.

Fed rente

Hoogrentende rente is de rente die wordt betaald op hoogrentende obligaties, ook bekend als junk bonds. Deze obligaties hebben een hogere rentevergoeding vanwege het grotere risico op wanbetaling in vergelijking met investment-grade obligaties.

“Het Amerikaanse hoogrentende tarief is een geweldige indicator, en het moet echt onder de 6 of 7% dalen voor een duurzaam all-time high,” aldus Timothy Peterson, oprichter en investeringsmanager van Cane Island Alternative Advisors, aan Cointelegraph. Volgens hem is deze macro-indicator bepalend om de (toekomstige) koers van BTC te voorspellen.

Op het moment van schrijven is het Amerikaanse hoogrentende tarief 7,54%, volgens gegevens van YCharts.

rente VS

Peterson voorspelt dat als de rentetarieven binnen het bereik van “6 of 7%” vallen, bitcoin een prijs van $100.000 kan bereiken in het vierde kwartaal van 2024 of uiterlijk het tweede kwartaal van 2025.

Typisch leidt het verlagen van de rentetarieven door de Federal Reserve ertoe dat het hoogrentende tarief volgt. Iets dat bijna twee derde van de ondervraagde economen voorspellen dat in september zal gebeuren, volgens een recente enquête van Reuters.

Rentetarieven zijn een belangrijke indicator voor cryptohandelaren, omdat verlaging van de tarieven doorgaans leidt tot minder rendement voor investeerders in ‘safe havens’ zoals obligaties en termijndeposito’s. Beleggers zijn dan bereid om meer risico’s te nemen en te investeren in aandelen, edelmetalen en cryptocurrency’s. Peterson betoogt dat de algemene markten meestal “vlak en volatiel” zijn tussen september en oktober.

“Niet altijd, maar vaak,” zo zegt hij. Met de komende Amerikaanse verkiezingen denkt hij dat de “onzekerheid hoger zal zijn tot en met oktober” voorafgaand aan de verkiezingsdag, die momenteel gepland staat voor 4 november.

“Verlaging niet altijd gunstig”

Ondertussen zegt crypto-analist Scott Melker, ook bekend als “The Wolf of All Streets”, dat het verlagen van de rentetarieven door de Fed niet altijd gunstig is voor activa buiten vastrentende beleggingen.

“Er is een enorm populaire theorie dat een draai van de Fed goed is voor markten,” zo zegt hij op X.

“Renteverlagingen gaan over het algemeen vooraf aan grote dips,” merkt hij op over de bredere algehele markt.


The post Bitcoin koers bereikt $100.000 als rente daalt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.