Dogecoin (DOGE) heeft de afgelopen 24 uur een grote koerscorrectie ondergaan, waarbij de waarde met meer dan 8% is gedaald. Deze daling volgde de algemene trend van Bitcoin, maar een bearish patroon heeft waarschijnlijk ook bijgedragen aan de waardevermindering van deze memecoin. In dit artikel analyseren we de oorzaken van deze daling en bespreken we… Continue reading DOGE koers daalt verder na bearish breakout – kan Dogecoin herstellen en veel waard worden?

The post DOGE koers daalt verder na bearish breakout – kan Dogecoin herstellen en veel waard worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Dogecoin (DOGE) heeft de afgelopen 24 uur een grote koerscorrectie ondergaan, waarbij de waarde met meer dan 8% is gedaald.

Deze daling volgde de algemene trend van Bitcoin, maar een bearish patroon heeft waarschijnlijk ook bijgedragen aan de waardevermindering van deze memecoin.

In dit artikel analyseren we de oorzaken van deze daling en bespreken we of Dogecoin kan herstellen en weer veel waard kan worden.

Sterke daling van Dogecoin

DOGE bears duwden de bulls opzij toen de waarde van de token aanzienlijk daalde. Volgens CoinMarketCap daalde de prijs van DOGE met meer dan 8% in de laatste 24 uur. Op het moment van schrijven werd de meme coin verhandeld tegen $ 0,1476 met een marktkapitalisatie van meer dan $ 21 miljard, waardoor het de achtste grootste crypto is.

De analyse toonde dat deze recente ongekende daling niet onverwacht was. Zo werd er ontdekt dat DOGE al bewoog binnen een stijgend wigpatroon, dat gewoonlijk resulteert in een prijsdaling. Specifiek begon DOGE te bewegen binnen het bearish patroon sinds begin mei, en gisteren vond de bearish uitbraak plaats.

Aangezien de prijs van DOGE aanzienlijk waarde verloor, begonnen mensen te praten over de meme coin, wat duidelijk was uit de stijging van zijn gewogen sentiment. Het was echter verrassend om op te merken dat, hoewel de prijs van de meme coin daalde, zijn gewogen sentiment verbeterde. Dit betekende dat het bullish sentiment rondom het sociale volume rond Dogecoin de laatste dagen toenam.

Koersverwachting Dogecoin

Experts hebben een nauwkeurigere blik op de staat van DOGE geworpen om beter te begrijpen of de stijging in gewogen sentiment zou resulteren in een trendomkering.

Zo toont analyse dat het gewogen sentiment van DOGE scherp daalde, wat kan worden geïnterpreteerd als een bearish metriek. Desalniettemin daalde ook de open interesse samen met de prijs. Wanneer de open interesse daalt, geeft dit aan dat de kans op een trendomkering hoog is.

Analyse van de 12-uurs grafiek van de meme coin suggereren mogelijk een verdere daling.

Zo toonde de technische indicator MACD een bearish cross-over; de Relative Strength Index (RSI) registreerde een scherpe daling en de Money Flow Index (MFI) volgde ook de RSI en bewoog naar het zuiden. Deze indicatoren wezen op een verdere prijsdaling op de grafieken.

Als dat gebeurt, dan zouden beleggers DOGE kunnen zien dalen naar $ 0,147. Een val onder dat niveau zou kunnen resulteren in Dogecoin die daalt naar $ 0,130.

Desalniettemin leek de Chaikin Money Flow (CMF) vrij bullish op de meme coin en wees op een mogelijke trendomkering. Als dat uitkomt, dan zou DOGE binnenkort kunnen herstellen en de $ 0,174 kunnen bereiken in de komende dagen of weken.

Deze situatie biedt echter ook een kans om de horizon te verbreden en andere meme coins met potentieel te verkennen. Ondanks de recente tegenslagen rondom Dogecoin, blijft de interesse in meme coins groot, aangedreven door de gemeenschappen die zich rond deze valuta’s vormen en de luchtige, culturele waarde die ze vertegenwoordigen.

Memecoins zoals PlayDoge en Base Dawgz trekken aandacht als potentiële kandidaten voor de volgende rally, elk met unieke kenmerken en een toegewijde aanhang die hun waarde kan stimuleren.

PlayDoge (PLAY)

Maak kennis met PlayDoge, een opkomend spel waarmee spelers beloningen kunnen verdienen tijdens het spelen. De game maakt gebruik van zijn eigen digitale valuta genaamd PLAY, die dient als de primaire vorm van in-game betaling. De presale voor dit token begon twee weken geleden en heeft al meer dan $ 3,7 miljoen aan financiering voor het project opgeleverd.

Via PlayDoge hebben individuen de mogelijkheid om hun eigen virtuele Shiba Inu-metgezel te koesteren en deze te vergezellen op spannende avonturen in 8-Bit-arcadespellen. Door ijverig aan de behoeften van uw digitale huisdier te voldoen, spannende gameplay te spelen en indrukwekkende scores te behalen, wordt u rijkelijk voorzien van PLAY-tokens. Deze waardevolle tokens kunnen binnen het spel worden gebruikt, ingewisseld voor geldwaarde of zelfs worden ingezet om passief inkomen te genereren.

Momenteel is er een mogelijkheid om PLAY-tokens te kopen tegen een koers van $ 0,00506 per stuk. Tijdens de presale fase heb je de mogelijkheid om je tokens in te zetten met een indrukwekkende huidige APY van 290%. Na de lancering heeft PLAY het potentieel om aanzienlijk in waarde te stijgen, waardoor u het potentieel voor een winstgevend rendement kunt verkopen.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge – play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Vorige week begon de presale voor Base Dawgz, een spannende nieuwe meme coin. In slechts korte tijd is het project erin geslaagd om voor meer dan $ 920.000 aan zijn token, DAWGZ, te verkopen. Wat deze meme coin onderscheidt, is de uitzonderlijke veelzijdigheid ervan, omdat deze kan worden verhandeld via verschillende blockchains zoals Base, Ethereum, BNB, Avalanche, Solana en Polygon.

Er is een positief aspect om te overwegen: in het geval dat een blockchain een stijging in zowel gebruik als populariteit ervaart, hebben meme coins die aan die specifieke blockchain zijn gekoppeld het potentieel om omhoog te schieten. Bovendien zal DAWGZ aanwezig zijn om de kans te grijpen wanneer een van deze blockchains een aanzienlijke uitbreiding ondergaat.

https://twitter.com/BaseDawgz/status/1800266188099838236

Base Dawgz zal, trouw aan zijn naam, in eerste instantie worden geïntroduceerd op de Base blockchain. Voorafgaand aan de officiële lancering heeft u echter de mogelijkheid om het token tijdens de presale fase te verwerven voor een prijs van $ 0,00502. Naarmate de tijd verstrijkt, zal de prijs geleidelijk stijgen, wat uiteindelijk zal leiden tot de notering van DAWGZ tegen een hogere waarde. Dit biedt het potentieel om het token met winst te verkopen.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz – base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post DOGE koers daalt verder na bearish breakout – kan Dogecoin herstellen en veel waard worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.