In de afgelopen drie jaar heeft El Salvador bijna 474 bitcoins verdient door gebruik te maken van geothermische energie afkomstig van de Tecapa-vulkaan. Dit brengt de totale bitcoinvoorraad van de overheid op bijna $354 miljoen tegen de huidige marktprijzen, volgens officiële gegevens die op dinsdag werden vrijgegeven. Het land, dat als eerste bitcoin als wettig… Continue reading El Salvador verdiende al 474 bitcoin met energie van een vulkaan

The post El Salvador verdiende al 474 bitcoin met energie van een vulkaan appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

In de afgelopen drie jaar heeft El Salvador bijna 474 bitcoins verdient door gebruik te maken van geothermische energie afkomstig van de Tecapa-vulkaan. Dit brengt de totale bitcoinvoorraad van de overheid op bijna $354 miljoen tegen de huidige marktprijzen, volgens officiële gegevens die op dinsdag werden vrijgegeven. Het land, dat als eerste bitcoin als wettig betaalmiddel introduceerde, heeft nu 5.750 bitcoins in overheidskluizen, aldus het Bitcoin Office, een officiële overheidsinstelling.

Volgens Reuters heeft de regering van president Nayib Bukele 300 processoren geïnstalleerd voor het ‘minen’ van bitcoins met een klein deel van de geothermische energie die wordt geproduceerd. Van de 102 megawatt (MW) die door de staatsbedrijf elektriciteitscentrale wordt geproduceerd, wordt 1,5 MW toegewijd aan cryptocurrency mijnbouw. Deze activiteit vereist veel energie voor zowel computing als koeling van datacenters.

Bukele is eerder dit jaar herkozen, na het aanpassen van de wetten kon hij langer dan één termijn verkiesbaar zijn. Terwijl El Salvador de bitcoindroom voortzet kijken andere delen van de wereld kritisch naar de energie-intensieve operaties van bitcoin miners. Deze praktijken staan onder toenemende controle vanwege hun impact op energienetwerken en koolstofuitstoot. De invoering van bitcoin als wettig betaalmiddel door El Salvador trok scherpe kritiek, onder meer van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

El Salvador blijft een unieke speler op de internationale financiële markten, met een strategie die zowel kansen als risico’s met zich meebrengt in de steeds veranderende wereld van digitale valuta.

Schatkist van El Salvador

El Salvador wil hét middelpunt worden van de bitcoinontwikkelingen. Als dat niet wereldwijd is, dan in ieder geval in hun eigen regio. Naast manieren om ondernemers en bitcoiners naar hun land te trekken, zijn ze ook bezig met meer openheid van zaken rondom hun plannen. Het land koopt elke dag één BTC, en heeft ruim $350 miljoen aan sats in kas. Je kunt nu hun bitcoinstaatskas volgen.

 

 


The post El Salvador verdiende al 474 bitcoin met energie van een vulkaan appeared first on Bitcoinmagazine.nl.