In een strategische zet heeft het Japanse bedrijf Metaplanet zijn Bitcoin-holdings versterkt door voor $1,6 miljoen aan BTC te kopen, wat een aanzienlijke stijging van de aandelenkoersen teweegbracht. Derde grote Bitcoin-aankoop Op 11 juni kondigde Metaplanet de aankoop aan van 23,25 Bitcoin (BTC) voor bijna $1,59 miljoen. Deze aankoop markeert de derde belangrijke Bitcoin-investering van… Continue reading Metaplanet koopt $1,6 miljoen in Bitcoin

The post Metaplanet koopt $1,6 miljoen in Bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

In een strategische zet heeft het Japanse bedrijf Metaplanet zijn Bitcoin-holdings versterkt door voor $1,6 miljoen aan BTC te kopen, wat een aanzienlijke stijging van de aandelenkoersen teweegbracht.

Derde grote Bitcoin-aankoop

Op 11 juni kondigde Metaplanet de aankoop aan van 23,25 Bitcoin (BTC) voor bijna $1,59 miljoen. Deze aankoop markeert de derde belangrijke Bitcoin-investering van het bedrijf in zeven weken en brengt het totale BTC-bezit op 141,07 Bitcoin, met een waarde van ongeveer $9,6 miljoen.

Strategische afdekking

De eerste Bitcoin-aankoop van Metaplanet was 97,85 BTC op 23 april, gevolgd door nog eens 19,87 BTC op 10 mei. Het bedrijf is nu wereldwijd de 30e grootste zakelijke Bitcoin-houder. Net als MicroStrategy is Metaplanet van plan om verschillende marktinstrumenten te gebruiken om zijn Bitcoin-reserves te vergroten. Deze strategie is erop gericht om zich in te dekken tegen de stijgende schuld van Japan en de depreciërende yen.

Toekomstplannen Metaplanet

De stap van Metaplanet weerspiegelt een groeiende trend onder bedrijven die Bitcoin gebruiken als reservevaluta om economische risico’s te beperken. Het bedrijf blijft het enige beursgenoteerde bedrijf op de Tokyo Stock Exchange dat dergelijke agressieve Bitcoin-accumulatie onderzoekt. Er wordt gewerkt aan het openen van fondsenwervingskanalen voor Amerikaanse investeerders, waardoor het marktbereik verder wordt vergroot.

Bredere implicaties voor institutionele Bitcoin-adoptie

Deze ontwikkeling onderstreept de toenemende institutionele interesse in Bitcoin temidden van de wereldwijde economische instabiliteit. De strategische investeringen van Metaplanet duiden op een sterk vertrouwen in het potentieel van Bitcoin als afdekking tegen inflatie en als middel voor vermogensvermeerdering op de lange termijn.

Terwijl de markt blijft reageren op de gedurfde investeringen van Metaplanet, benadrukt de aanpak van het bedrijf het veranderende landschap van bedrijfsfinanciering, waar traditionele activa steeds vaker worden aangevuld met digitale valuta. Deze stap positioneert Metaplanet als een vooruitdenkende speler in het Japanse digitale financiële ecosysteem.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.


The post Metaplanet koopt $1,6 miljoen in Bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.