Er is nieuwe hoop voor de Spot Bitcoin ETFs, want het grote Vanguard gaat het over een andere boeg gooien. Eerder dit jaar werd bekend dat zij de Spot Bitcoin ETFs niet aan hun platforms zouden toevoegen, maar daar komt nu mogelijk verandering in. De oude garde is verdwenen en de nieuwe, van BlackRock afkomstige… Continue reading Vanguard benoemt Bitcoin-vriendelijke BlackRock-directeur als nieuwe CEO

The post Vanguard benoemt Bitcoin-vriendelijke BlackRock-directeur als nieuwe CEO appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Er is nieuwe hoop voor de Spot Bitcoin ETFs, want het grote Vanguard gaat het over een andere boeg gooien. Eerder dit jaar werd bekend dat zij de Spot Bitcoin ETFs niet aan hun platforms zouden toevoegen, maar daar komt nu mogelijk verandering in. De oude garde is verdwenen en de nieuwe, van BlackRock afkomstige CEO, schijnt een voorstander van Bitcoin te zijn.

Wie is de nieuwe Vanguard CEO?

Het gaat om Salim Ramji, die ook verantwoordelijk was voor de lancering van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock van eerder dit jaar. Zijn aanstelling bij Vanguard wekt bij veel mensen de verwachting op dat ook Vanguard nu iets met Bitcoin zal proberen.

In een tweet van 15 mei schrijft James Seyffart, een ETF-specialist van Bloomberg, dat hij niet gelooft dat Ramji het voor elkaar krijgt om een eigen Spot Bitcoin ETF te lanceren bij Vanguard.

Hij denkt echter wel dat Ramji het kan lukken om de positie van Vanguard ten aanzien van het aanbieden van Spot Bitcoin ETFs kan veranderen.

Op dit moment kunnen de rijke klanten van Vanguard geen Spot Bitcoin ETFs kopen, wat in feite betekent dat zij niet bij Bitcoin kunnen. Zodoende is de aanstelling van Ramji bij Vanguard weer een baken van hoop voor Bitcoiners.

Keuze van Vanguard is een kleine schok

Eric Balchunas, ook een expert op het gebied van ETFs, noemt de aanstelling van Ramji bij Vanguard een kleine schok. Normaal gesproken nemen ze geen buitenstaanders aan voor dit soort posities en kiezen ze juist voor mensen die zich binnen de organisatie capabel hebben bewezen voor de rol.

Nu gooien ze het duidelijk over een andere boeg.

Ramji zal Tim Buckley, de huidige CEO die altijd kritisch was op Bitcoin, vanaf 8 juli vervangen. Sinds februari van dit jaar was Vanguard op zoek naar een nieuwe leider voor het bedrijf.

Dat is qua timing ook al opvallend, omdat dit precies de periode is waarin de Spot Bitcoin ETFs lanceerden. Zullen ze bij Vanguard ook niet helemaal blij geweest zijn met de manier van werken van Buckley op dit gebied?


The post Vanguard benoemt Bitcoin-vriendelijke BlackRock-directeur als nieuwe CEO appeared first on Bitcoinmagazine.nl.