In een recent interview met DailyCoin onthulde Fredrik Gregaard, CEO van de Cardano Foundation, dat verschillende Amerikaanse staten interesse hebben getoond in de blockchain-technologie van Cardano (ADA). De staten zouden het netwerk mogelijk willen gebruiken  voor het verbeteren van hun verkiezingsprocessen tijdens de aankomende presidentsverkiezingen.

Stemmen met ADA veelvuldig getest

Tijdens het interview benadrukte Gregaard de experimenten die de Cardano Foundation heeft uitgevoerd met stemtools op de Cardano-blockchain. “We hebben een reeks stemhulpmiddelen uitgebracht, voornamelijk voor de Cardano-blockchain zelf,” zei Gregaard.

Denk hierbij onder andere aan de stemmingsrondes die plaatsvinden rondom Project Catalyst. Dit fonds investeert in projecten die op Cardano willen bouwen. Waar het geld naartoe gaat bepaalt de community door te stemmen.

Gregaard legde uit dat de experimenten niet alleen een hoge mate van betrokkenheid lieten zien, maar ook de mogelijkheid boden om digitale identiteiten te gebruiken voor het valideren van stemmen.

Cardano kan helpen bij transparantie

“We zijn benaderd door een paar staten in de VS die vragen of we hen kunnen helpen,” zei Gregaard. De interesse van Amerikaanse staten in Cardano’s blockchain-oplossingen voor verkiezingen is een kleine verrassing.

De Cardano Foundation CEO gaf aan dat de benadering door deze staten gericht is op het verkennen van “een lichtgewicht blockchain-oplossing om het stemproces transparanter en verantwoordelijker te maken.”

Blockchain-technologie kan helpen bij het transparanter maken van verkiezingen en andere processen. Data wordt namelijk op een decentraliseerde en transparante neer geverifieerd en opgeslagen.

Hoewel de gesprekken zich nog in een vroege fase bevinden, is Gregaard enthousiast dat Cardano een sleutelrol kan spelen in het vormgeven van de toekomst van democratische verkiezingen.

Of het netwerk al tijdens de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten een rol gaat spelen is onduidelijk. Gregaard geeft zelf aan op dit moment te onderzoeken ‘of we iets kunnen betekenen op deze korte termijn.’

De aankomende verkiezingen in de VS zullen dit jaar op dinsdag 5 november plaatsvinden.

Op het moment van schrijven staat Cardano op plek 9 van de cryptomarkt. De altcoin heeft de afgelopen dagen flinke klappen gekregen en handelt ruim 9 procent onder het niveau van 7 dagen geleden. De cardano prijs is op dit moment 0,58 dollarcent.

Het bericht Amerikaanse staten benaderen Cardano voor stemoplossing verscheen eerst op Crypto Insiders.