De bitcoin (BTC) koers heeft het al enkele dagen wat moeilijk. Desalniettemin bevindt de koers zich nog op een historisch hoog niveau. Het maakt bijna niet uit wanneer je je bitcoins hebt gekocht, de kans is enorm groot dat je momenteel tegen een winst aankijkt. Van de ruim 3.700 dagen waarop je bitcoin kon verhandelen, zijn er slechts een handjevol die momenteel niet winstgevend zijn gebleken.

Gigantische BTC winstgevendheid

In maart schreef bitcoin geschiedenis door voor het eerst in zijn geschiedenis vóór de halving een nieuw prijsrecord te bereiken. Specifiek werd de all-time high van $69.000, dat in november 2021 werd bereikt, in de tweede week van maart overschreden. Op 14 maart bereikte bitcoin zijn absolute piek van grofweg $73.800.

Inmiddels staat de koers zo’n 10 procent lager, maar dat drukt de pret niet. Er zijn momenteel namelijk bijzonder weinig investeerders die in het rood staan met hun bitcoin-bezit. Volgens Blockchain.com staan alleen de bitcoins die zijn aangekocht tussen 9 en 13 maart en tussen 25 en 29 maart nu op een verlies.

Dit zou betekenen dat uitsluitend bitcoins die zijn aangekocht op slechts 6 van de in totaal 3.732 handelsdagen nu in de min staan, met de huidige bitcoin koers inachtnemend. Dit weerspiegelt een winstgevendheid van maar liefst 99,92 procent.

IntoTheBlock meldt dat 93 procent van alle bitcoin wallets winstgevend is, met een gemiddelde aankoopprijs die lager ligt dan $66.400.

Bitcoin sluit indrukwekkend kwartaal af

Het eerste kwartaal van dit jaar was op zijn zachtst gezegd indrukwekkend voor ‘s werelds grootste crypto. Met een prijsstijging van 64 procent was het zelfs het op twee na beste kwartaal van de afgelopen drie jaar.

Het tweede kwartaal is echter niet bepaald lekker begonnen. De koers is al zo’n 7 procent gedaald en analisten waarschuwen voor meer pijn de komende tijd.

Over iets meer dan twee weken staat de befaamde Bitcoin halving op de agenda. Het fenomeen verlaagt de toevoer van nieuwe bitcoins en heeft in het verleden iedere keer tot een gigantische bullmarkt geleid. Of we dit keer wederom explosieve maanden voorgeschoteld  krijgen valt nog te bezien. Het crypto-land wacht in ieder geval vol spanning af.

Het bericht Bijna altijd winst met bitcoin: slechts 6 dagen verlies in 14 jaar verscheen eerst op Crypto Insiders.