Bitcoin-conferentie in Texas krijgt steun van Donald Trump als spreker

Politici zijn geen onbekende verschijning op bitcoinconferenties. Twee jaar geleden stond Nigel Farage, een controversiële rechtse politicus uit het Verenigd Koninkrijk, nog op het podium van de eerste editie van Bitcoin Amsterdam in de Westergasfabriek.

Bij de tweede editie in oktober was voormalig FVD’er Eva Vlaardingerbroek een van de sprekers. Binnenkort zal Donald Trump zich bij dit rijtje voegen, want over twee weken zal hij spreken op een van de grootste Bitcoin-conferenties: Bitcoin Nashville.

Een echte ‘crypto cowboy’


De voormalige Amerikaanse president Donald Trump werd gisteren
aangekondigd als een van de sprekers op de Bitcoin 2024-conferentie in Nashville, Tennessee. Dit nieuws kwam niet geheel onverwachts, nadat eerder op de dag andere sprekers bekend maakten dat zij ruimte moesten maken voor wat in een e-mail werd omschreven als ‘een hele speciale gast’.

Deze zet sluit aan bij Trumps pro-crypto campagne, waarmee hij de steun van Bitcoiners hoopt te winnen voor de verkiezingen in november. De afgelopen maanden heeft de presidentskandidaat van de Republikeinse Partij zijn steun uitgesproken voor de cryptocurrency- en blockchain-industrie. Op de laatste dag van de conferentie, die plaatsvindt van 25 tot 27 juli, zal Trump gedurende 30 minuten spreken om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Ook andere Amerikaanse politici zullen op de conferentie spreken, waaronder rivaliserend presidentskandidaat Robert Kennedy Jr. Hij staat positief tegenover Trumps deelname en verklaarde blij te zijn dat Trump zijn mening over bitcoin (BTC) heeft veranderd.

“Als ik niet meedoe aan de race, zullen mijn aanhangers op president Trump stemmen”, zei Kennedy in mei.

 

In volle galop naar Nashville: Trump zet in op crypto


In mei begon de Trump-campagne crypto-donaties te accepteren, waaronder Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en Solana. Hiermee kwam hij een belofte na die hij had gedaan aan Trump NFT-houders tijdens een
evenement in Mar-a-Lago.

Deze bijeenkomst werd door velen gezien als een keerpunt in het nationale debat over cryptobeleid. Trump gaf hier ook aan zich te willen inzetten voor bitcoin mining als hij opnieuw president wordt. Zijn pleidooi heeft hem de steun opgeleverd van prominente figuren in de crypto wereld, zoals Gemini-oprichters Cameron en Tyler Winklevoss, en Cathie Wood, CEO van Ark Invest.

Wat Trump precies zal zeggen tijdens zijn toespraak is nog onduidelijk, maar waarschijnlijk zal hij lof uitspreken over Bitcoin. De cijfers liegen er in ieder geval niet om; Polymarket voorspelt momenteel een kans van 63% dat Trump de verkiezingen wint.

Het bericht Bitcoin-conferentie in Texas krijgt steun van Donald Trump als spreker verscheen eerst op Crypto Insiders.