Bitcoin (BTC) maakte gisteren een indrukwekkende uitbraak omhoog. We hadden al gewaarschuwd dat het waarschijnlijk volatiel zou worden nadat de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) werd gepubliceerd.

Deze inflatiecijfers kwamen lager binnen dan verwacht en dat wordt gezien als goed nieuws voor financiële markten, en vooral risicovolle activa als crypto. Het geeft de markt vertrouwen dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk in september de eerste renteverlaging zal doorvoeren.

CPI: inflatiecijfers brengen vertrouwen terug in de markt

Op jaarbasis kwam de CPI op 3,4%d uit wat in lijn was met de verwachtingen. Op maandbasis kwam de inflatie op 0,3% uit en dat was iets lager dan de verwachte 0,4%.

Dat is echter geen groot verschil en de inflatie ligt nog relatief hoog. Dat is dan ook de reden waarom de markt nog geen renteverlaging in juni of juli verwacht. Toch schoten de koersen van aandelenmarkten als de S&P 500, Nasdaq en Dow Jones naar nieuwe recordhoogtes.

Het is de eerste keer in maanden dat de CPI cijfers niet hoger dan verwacht binnenkomen waardoor we nu een zogeheten “relief rally” zien op de markten.

Bitcoin stijgt met 6,6% naar $66.000

Bitcoin begon al voorzichtig te stijgen in aanloop naar de publicatie van de CPI, maar zodra de cijfers naar buitenkwamen maakte de koers een enorme sprong.

Bitcoin schoot van $62.500 naar $64.000 en bleef vervolgens sterk doorstijgen. Gisterenavond kwam bitcoin bij de $66.000 aan waar de weerstand flink toenam.

Bitcoin tikte afgelopen nacht nog kort een piek aan van $66.650, maar zakte vervolgens weer onder de $66.000.

Op het moment van schrijven komt BTC uit op $65.700 op Bybit powered by SATOS en €60.410 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 6,6% in de plus.

bitcoin koers 1605

Wat verwachten BTC analisten?

De oprichters van analysebedrijf Glassnode verwachten een stijging naar de $69.000 als het bitcoin lukt om die $66.000 te veroveren.

En als dat lukt, kan bitcoin zelfs mogelijk doorstijgen naar een nieuwe all-time high van $84.000.

Altcoins ook groen, vooral solana en fantom stijgen sterk

Ook de meeste altcoins uit de top 100 worden mee omhoog getrokken. In de top 10 is het wederom solana (SOL) die de aandacht trekt met een stijging van 12% naar $161,5.

In de top 100 hebben we meerdere munten die zelfs 15% of meer in de plus staan. Fantom (FTM) steelt de show met een stijging van maar liefst 25% naar $0,806.

Niet alle munten kleuren echter groen vandaag. Na hun sterke stijging eerder deze week, staat toncoin vandaag 2,8% in de min en pepe (PEPE) 5,8% in de min.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Het bericht Bitcoin stijgt met 6,6% na CPI, Solana en Fantom stijgen nog sterker verscheen eerst op Crypto Insiders.