De bitcoin (BTC) prijs blijft stabiel binnen een comfortabele zone van $55.000 tot $75.000, aldus de voorspellingen van miljardair Mike Novogratz. Novogratz is CEO van financiële dienstverlener Galaxy Digital. Hij zegt dat de crypotmarkt zich momenteel in een zogeheten consolidatiefase bevindt.

CEO cryptobank Galaxy Digital ziet rustige bitcoin-fase aanstaande

Na een periode van prijsbeweging gaat de huidige CEO van Galaxy Digital uit van een rustige tijd: een fase van consolidatie. Een consolidatiefase verwijst naar een periode van prijsstabiliteit en een beperkt handelsbereik. Vaak vindt dit plaats na een periode van volatiliteit of een sterke prijsbeweging in een cryptomarkt, zoals in dit geval bij bitcoin (BTC).

Ook zegt Novogratz dat de prijzen van diverse cryptocurrencies pas aan het einde van het kwartaal zullen stijgen. Deze voorspelling deed hij tijdens de kwartaalmeeting van Q1 voor zijn bedrijf. Galaxy Digital boekte tevens een record aan omzet in de eerste maanden van het jaar 2024.

“Bitcoin, ethereum (ETH) en al het andere, solana (SOL) zullen consolideren. Wat betekent dat? Het betekent waarschijnlijk ergens tussen 55K en 75K totdat de volgende reeks omstandigheden, de volgende reeks marktgebeurtenissen ons hoger brengt,” zei hij.

Galaxy Digital is een financiële dienstverlener en investeringsmaatschappij die zich richt op digitale activa en blockchain-technologie. Het bedrijf werd opgericht in 2018 door Michael Novogratz, een voormalige hedgefondsmanager van Goldman Sachs.

Het bedrijf  behaalde in het afgelopen kwartaal een recordomzet. Dat had waarschijnlijk te maken met het grote succes van onder andere de eerste Amerikaanse bitcoin beursfondsen (ETF’s). Die genereerden maar liefst $13,9 miljard aan volume in de eerste week na de lancering. Galaxy Digital heeft samen met Invesco een eigen bitcoin ETF gelanceerd.

Wel is de geldinstroom afgenomen, wat te wijten is aan de dalende bitcoin koers. Novogratz maakt zich hier verder geen zorgen over, meldde hij.

Geen reden tot paniek op de cryptomarkt

De steenrijke CEO ziet een bredere adoptie van bitcoin, vooral onder traditionele financiële instellingen. Mede daarom ziet Novogratz geen reden tot paniek, wat ETF-instroom betreft. Ondanks dat het bedrijf in samenwerking met Invesco de op één na slechts presterende bitcoin beleggingsfonds heeft, ziet Novogratz het positief in.

“We blijven de adoptie zien groeien. Grote spelers beginnen het nu pas door hun systeem te halen.”

Alleen de Grayscale Bitcoin Trust ETF deed het slechter dat de Invesco Galaxy Bitcoin ETF van de bedrijven Galaxy Digital en Invesco. Er kwam ‘maar’ $268 miljoen binnen in het fonds. Novogratz blijft verder optimisch. Hij erkent dat het tijd nodig heeft.

“Dat hele proces van vermogensbeheerders die het aan hun klanten verkopen, gaat niet van de ene op de andere dag.”

De bitcoin koers ervoer op 15 mei een snelle stijging van meer dan 4 procent. Die stijging ontstond na nieuws vanuit de Verenigde Staten.

Het bericht ‘Bitcoin zal vast blijven zitten onder $75.000’, zegt Mike Novogratz verscheen eerst op Crypto Insiders.