Een van de grootste crypto bedrijven op de markt, Ripple, gaat zijn eigen stablecoin lanceren. De multinational achter XRP krijgt daarmee een tweede cryptocurrency erbij. Rond de tijd van aankondiging, drie uur vanmiddag, steeg de XRP koers met meerdere procenten in slechts enkele minuten.

Ripple lanceert naast XRP hun eigen cash-stablecoin

Ripple heeft plannen aangekondigd om een ​​USD-gekoppelde stablecoin te lanceren. De munt zal aanvankelijk alleen beschikbaar zijn op de XRP- en Ethereum (ETH) blockchains. Men hoopt op een lancering later dit jaar. 

De stablecoin zal worden gedekt door contante dollars, evenals kortlopende Amerikaanse staatsobligaties en andere gelijkwaardige activa. Deze reserves zullen worden gecontroleerd door een externe partij, en Ripple zal maandelijkse verklaringen publiceren. Daarmee hoopt het bedrijf een situatie zoals het Terra-fiasco te vermijden. 

Momenteel domineren Tether’s USDT en Circle’s USDC de stablecoinmarkt. Deze is momenteel meer dan $150 miljard waard en zal naar verwachting stijgen naar $2,8 biljoen tegen 2028. 

Ripple’s Chief Technology Officer (CTO) David Schwartz heeft gedeeld dat ze al eerder een stablecoin hadden willen lanceren. Dit was echter pas dit jaar strategisch zinvol. Redenen voor de timing zijn o.a. de groeiende interesse in stablecoins en de toenemende kritiek op Tether.

Ripple wil het wel van Tether winnen, maar is liever concurrent

Alhoewel Ripple graag de dominantie van Tether zou willen overnemen, gelooft Schwartz dat er ruimte is in de markt voor meerdere opties. Hij is van mening dat hun nieuwe stablecoin vooral aantrekkelijk zal zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen.

De keuze van Ripple om een stablecoin te lanceren is niet bijzonder. Het bedrijf heeft als doel om mondiale transacties mogelijk te maken, zowel goedkoop als snel. Ripple valt daarin te vergelijken met de Visa van de crypto wereld. Hun munt XRP wordt al als betaalmiddel gebruikt, maar is volatiel. Een stablecoin op basis van cash is dan ook een goed alternatief.

Ripple benadrukt toegewijd te zijn aan het naleven van de huidige regelgeving. Het bedrijf zegt licenties te hebben in belangrijke regio’s over de hele wereld. Alhoewel de stablecoin aanvankelijk alleen beschikbaar zal zijn op de XRP-Ledger en Ethereum, heeft het bedrijf plannen om uit te breiden naar andere blockchains in de toekomst.

Op basis van het nieuws steeg de XRP koers in enkele minuten van $0,577 naar $0,611. Momenteel gaat een XRP-token over de toonbank voor $0,595.

Op basis van het nieuws steeg de XRP koers in enkele minuten van $0,577 naar $0,611. Momenteel gaat een XRP-token over de toonbank voor $0,595.
Bron: Coingecko.com

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Het bericht Crypto-gigant Ripple gaat eigen stablecoin lanceren, XRP reageert verscheen eerst op Crypto Insiders.