Crypto kan Biden alsnog de winst op Trump bezorgen, zegt belangengroep

Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 in zicht, wordt de strijd om de steun van de crypto-industrie steeds intenser. Zowel voormalig president Donald Trump als zittend president Joe Biden hebben hun standpunten ten aanzien van crypto aangescherpt. Zo lijkt het een belangrijk thema te worden in de komende verkiezingen in november.

Crypto-industrie inzetten om stemmen te winnen

Trump heeft zijn steun voor cryptocurrency recentelijk versterkt. Tijdens een fondsenwervingsbijeenkomst in San Francisco verklaarde hij dat hij de ‘crypto president’ zou zijn. Ook beloofde hij om de industrie vooruit te helpen.

Dit markeert een aanzienlijke verschuiving ten opzichte van zijn eerdere standpunt, toen hij bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta “geen echt geld” en “gebaseerd op lucht” noemde. Zijn nieuwe pro-crypto houding lijkt strategisch te zijn om stemmen te winnen, vooral onder jongere kiezers die positief staan tegenover digitale activa​.

Aan de andere kant heeft president Joe Biden een gemengde aanpak gevolgd ten aanzien van cryptocurrency. Tijdens zijn ambtstermijn heeft hij Gary Gensler benoemd als voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC). Gensler staat bekend om zijn strikte handhaving van regelgeving tegen cryptofirma’s.

Ondanks de anti-crypto houding van Biden, lijken verschillende partijen zijn standpunt te willen veranderen. De tech-handelsgroep Chamber of Progress riep de president onlangs op om een uitgebreide regelgeving voor crypto te ondersteunen. Dat liet het weten in een brief op 9 juli:

“Voormalig president Donald Trump heeft gebruik gemaakt van het gebrek aan duidelijkheid van de regering om zijn standpunt over cryptocurrency om te draaien en u af te schilderen als een tegenstander van Amerikaans technologisch leiderschap en economische vooruitgang.”

Crypto belangrijker in verkiezingen dan ooit

In de brief stond verder dat de groep denkt dat de president aardig wat stemmen kan winnen door crypto te omarmen. Volgens de groep kan de Amerikaanse president de kwestie van cryptocurrency “nog steeds winnen” van Donald Trump.

“Hoewel Trump onlangs van gedachten is veranderd over cryptocurrency, hebt u nog steeds de kans om de duidelijkheid over de regelgeving te bieden waar de kiezers om vragen.”

Met beide kandidaten die strategisch inspelen op de groeiende cryptogemeenschap, is het duidelijk dat digitale activa een belangrijk thema zullen zijn in de aanloop naar de verkiezingen van 2024.

Terwijl Trump belooft de industrie te ondersteunen en verder te ontwikkelen, blijft Biden vasthouden aan een meer gereguleerde benadering. Het is afwachten of de huidige president van de Verenigde Staten daadwerkelijk bereid is om zijn strategie omtrent crypto aan te passen.

Het bericht Crypto kan Biden alsnog de winst op Trump bezorgen, zegt belangengroep verscheen eerst op Crypto Insiders.