Ethereum handelaren zetten in op sterke stijging ondanks crash

Ethereum (ETH) zit, tot de verbazing van velen, in een dalende trend. En dat terwijl de lancering van de pas goedgekeurde beursfondsen in het verschiet ligt. Waar het eind mei nog de $4.000 aantikte gedurende het positieve nieuws, is de waarde van de altcoin inmiddels met ongeveer 17,5% gedaald, naar een huidige waardering van $3.300. 

De daling lijkt te maken te hebben met een breder bearish sentiment, aangewakkerd door bitcoin (BTC). De huidige consolidatiefase biedt echter ook kansen en daar hopen sommige investeerders gebruik van te maken. 

Handelaren speculeren massaal op $4.000 callopties

Op de crypto exchange Deribit zijn er heel wat ETH callopties gekocht voor september met een uitoefenprijs van $4.000. Een calloptie is een speculatieve, maar handige manier van investeren. In dit geval betekent het dat als de prijs van ethereum in september boven de $4.000 ligt, deze handelaren geluk hebben. Zij kunnen dan de callopties gebruiken om de digitale munt te kopen, maar dan tegen de lagere prijs van $4.000. 

Als de ethereum koers in september op $5.000 staat, maken de investeerders $1.000 winst per munt. Indien de ethereum koers in september op $3.000 staat, gebruiken de investeerders de callopties niet. 

Voor velen klinkt dat als muziek in de oren, maar men moet er wel rekening mee houden dat callopties zelf ook geld kosten in de vorm van premies. Als de ethereum koers in september op $3.000 staat, blijft de schade beperkt tot wat men voor de callopties betaald heeft. 

In 2021 behaalde ETH voor het laatst een nieuwe all-time high (ATH). De piekprijs kwam toen op $4.800 uit. Opvallend is dat bitcoin recent nog, in maart, zijn record verbrak met een koers van bijna $74.000.

Nieuwe mijlpaal in de Lancering van Amerikaanse spot Ethereum ETF’s

De race naar de lancering van de eerste Amerikaanse ETH beursfondsen heeft tot een nieuwe mijlpaal bereikt. Vermogensbeheerder Fidelity heeft in een recente indiening een ‘seed-investering’ van maar liefst $4,7 miljoen aangekondigd.

De investering benadrukt het vertrouwen van traditionele financiële instellingen in ethereum als potentieel investeringsinstrument. Fidelity’s dochteronderneming, FMR Capital, Inc., kocht 125.000 aandelen tegen ongeveer $37 per stuk, waarmee het fonds 1.250 ETH kon aanschaffen.

Het bericht Ethereum handelaren zetten in op sterke stijging ondanks crash verscheen eerst op Crypto Insiders.