Veel Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn al sinds vóór de goedkeuring van de spot-ETF’s in januari erg populair, alhoewel de afgelopen paar weken dat een klein beetje tegenviel. Vorige week is er verandering gekomen aan de dip, want de fondsen zijn met iets meer dan 2 miljard dollar gegroeid.

Crypto ETF’s groeien weer hard door

Twee weken geleden groeiden de fondsen met een schamele 185 miljoen dollar. Dat was een stuk minder dan de paar weken ervoor, maar toch was de maand mei in zijn geheel goed voor 2 miljard Amerikaanse dollar. Vorige week was de overtreffende trap daarvan, schrijft CoinShares in zijn wekelijkse onderzoeksrapport. Dezelfde beursfondsen zijn netto namelijk met 2 miljard dollar gegroeid – genoeg om vorige maand te evenaren.

Zoals eigenlijk altijd waren de beursfondsen voor bitcoin (BTC) weer met ruime afstand het populairst. Die groeiden met maar liefst 1.973 miljoen dollar. Ook geen uitzondering is dat de crypto-ETF’s van BlackRock (via dochterbedrijf iShares) en Fidelity weer het populairst waren. Die namelijk respectievelijk 948 miljoen dollar en 680 miljoen dollar voor hun rekening.

De kapitaalinstromen van sinds begin dit jaar zijn dankzij vorige week op bijna 17 miljard dollar uitgekomen. Sinds afgelopen donderdag groeien specifiek de nieuwe spot-ETF’s al 18 dagen achter elkaar, genoeg voor een nieuw record. Ook waren handelaren niet bereid om hun short-posities te vergroten; short-fondsen krompen met 5,3 miljoen dollar.

Ethereum best presterende altcoin

Voor de meeste altcoins is het plaatje wat saaier, de groei van die fondsen groeiden was eigenlijk te verwaarlozen. De beursproducten voor meerdere activa krompen zelfs met 5,5 miljoen dollar. Opvallender is dat ethereum (ETH) afgelopen week weer in trek was. Die fondsen groeiden met 68,9 miljoen dollar, waardoor de jaarlijkse groei op 81 miljoen dollar staat. Voor ethereum was het zelfs de beste week sinds afgelopen maart.

Een paar weken geleden keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) acht verschillende spot-ETF’s voor ethereum goed. Ze zijn nog niet op de markt geïntroduceerd, maar het optimisme hierdoor was met name vorige week groot. Volgens één van de toekomstige uitgevers van deze spot-ETF’s kan de koers mede door de komst van deze fondsen stijgen met 500%.

Het bericht Miljarden stromen crypto in, Ethereum beleeft beste week sinds maart verscheen eerst op Crypto Insiders.