Het Amerikaanse Robinhood was oorspronkelijk voornamelijk bekend als een aandelenbroker, maar de afgelopen jaren heeft het zijn productenaanbod flink uitgebreid. Sinds december is het ook actief als crypto exchange in de Europese Unie. Langzaamaan komt daar steeds meer extra functionaliteit bij. Nu heeft het een nieuw beloningsprogramma, inclusief solana (SOL) staking.

Robinhood Crypto breidt uit

De crypto exchange-tak van Robinhood staat los van het moederbedrijf, dat je als klant ook laat handelen in aandelen. Het moederbedrijf heeft geen vaste grond gevonden in Europa, dat staat de strenge regelgeving van Europese beurswaakhonden namelijk niet toe. Maar die regels hebben geen betrekking op Robinhood Crypto, die aan alle eisen voldoet.

In een persbericht schrijft Robinhood dat het via Robinhood Crypto nieuwe diensten aanbiedt aan zijn Europese klanten. Zo is er voor het eerst ondersteuning voor crypto staking. Voor nu gaat het om slechts één coin, namelijk solana (SOL). Je kunt je SOL-tokens direct via de app staken, en het is mogelijk om ze op elk moment uit dit stakingcontract te halen.

Of er in de nabije toekomst meer coins zullen worden toegevoegd is niet duidelijk, alhoewel dat natuurlijk wel voor de hand ligt. Robinhood biedt ruim 30 verschillende cryptocurrencies aan. Daarnaast krijgen nieuwe klanten in de eerste 30 dagen na het aanmaken van een account een bonus van 10% op hun aankopen. De bonussen zullen worden uitbetaald in USDC.

Ook krijgen Europese klanten een ‘lokale’ versie van de app, die is afgestemd op de taal van het land waarin ze zich bevinden. De eerste landen die zo’n app krijgen zijn Italië, Litouwen en Polen. Verder wil Robinhood zijn klantenbestand, dat in het verleden in het bijzonder bestond uit particuliere investeerders, kennis bijbrengen. Dat zal het doen via ‘Lean & Earn-modules’. De eerste drie gaan over avalanche (AVAX), bitcoin (BTC) en usd coin (USDC).

Robinhood epicentrum van GameStop-gekte

Robinhood was in 2021 voor veel beleggers in meme-aandelen zoals GameStop (GME) en bioscoopketen AMC (AMC) de beleggingsapp naar keuze. Toen de hype rondom deze aandelen een aantal investeringsfondsen op Wall Street te veel werd, hebben autoriteiten de handel op deze aandelen gepauzeerd. Ook Robinhood bleef hierin niet ongeschonden. We zijn inmiddels drie jaar verder, maar GameStop is opnieuw hard gestegen te midden van opgelaaide hype rondom memecoins.

Het bericht Populaire handelsapp Robinhood breidt cryptodiensten in EU verder uit verscheen eerst op Crypto Insiders.