De crypto exchange dYdX is een rijzende ster in de wereld van decentralized finance (DeFi). Het platform biedt traders de mogelijkheid om cryptocurrency te verhandelen zonder tussenkomst van een centrale autoriteit. Deze manier van handelen spreekt steeds meer Nederlanders aan.

Het ontstaan van crypto exchange dYdX

dYdX is opgericht met de visie om de handel in derivaten open en toegankelijk te maken voor iedereen, overal ter wereld. Sinds de lancering heeft dYdX belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder de introductie van een eigen blockchain om de snelheid en efficiëntie van transacties te verhogen.

Het platform staat bekend om zijn unieke aanbod van perpetual futures en margin trading. Dit is allemaal mogelijk gemaakt zonder dat traders KYC-procedures (Know Your Customer) hoeven te ondergaan – het is tenslotte allemaal decentraal geregeld.

Het uitvoeren van je eerste transactie op dYdX; een stappenplan

  • Koppel je crypto wallet: start met het verbinden van je Ethereum-compatibele wallet, zoals MetaMask, aan dYdX. Dit is je toegangspunt tot de wereld van gedecentraliseerde handel.
  • Fondsen storten: stort cryptocurrencies zoals ethereum (ETH) of USD Coin (USDC) in je wallet. Deze fondsen zal je kunnen gebruiken om te handelen op het platform.
  • Kies jouw handelsmethode: dYdX biedt verschillende handelsopties aan, inclusief spot trading en perpetual futures. Kies de optie die het beste bij jouw handelsstrategie past.
  • Voer je eerste transactie uit: selecteer een handelspaar waar je in wilt investeren, zoals bijvoorbeeld ETH/USDC. Bepaal of je een limietorder of marktorder wilt plaatsen. Bij een limietorder specificeer je de prijs waartegen je wilt kopen of verkopen, terwijl een marktorder onmiddellijk tegen de huidige marktprijs wordt uitgevoerd.

Veiligheid en privacy op een DeFi exchange

Een van de grootste voordelen voor privacybewuste gebruikers is dat dYdX geen KYC vereist. Dat betekent dat gebruikers anoniem kunnen blijven tijdens het handelen. Dit trekt veel privacybewuste gebruikers aan. Het is echter belangrijk om zelf zorg te dragen voor de beveiliging van je wallet en de private sleutels goed te beschermen.

Groei in Nederland

De populariteit van dYdX in Nederland groeit als gevolg van de groeiende interesse in cryptocurrencies en DeFi. Nederlandse gebruikers waarderen vooral de efficiëntie, transparantie en het ontbreken van een invloedrijk bestuur zoals het geval is bij traditionele beurzen.

Het handelsvolume van dYdX komt bijna iedere dag ruim boven de 1 miljard dollar uit. Vooral in Azië en Europa heeft het platform de afgelopen jaren een indrukwekkende opmars gemaakt. Het is momenteel de op een-na-grootste DEX van de industrie, maar het streeft ernaar om een groter marktaandeel te winnen. Zo is het van plan om de grootste centrale crypto exchanges van de industrie, zoals Binance en Coinbase, te verslaan.

Ga naar dYdX

Het bericht Stap voor stap: de eerste transactie op een decentrale crypto exchange verscheen eerst op Crypto Insiders.