Eerder deze week schreven we al over de airdrop van Wormhole (W), een crypto bridge platform. Bij deze airdrop worden gebruikers van het platform beloond met gratis tokens. Het platform doet dit om tokens te distribueren. In 2022 werd Wormhole echter gehackt voor een totale schade van destijds $320 miljoen. Het incident liep gelukkig met een sisser af omdat het team van Wormhole razendsnel de reserves aanvulde.

Wat echter nu blijkt, is dat die hacker deze week kort in aanmerking kwam voor een vrij forse airdrop van W tokens. Dit werd vandaag op X aangekaart door Pland, het pseudoniem van een crypto onderzoek.

Hackers hebben recht op airdrop

De airdrop wordt uitgedeeld aan adressen die in het verleden gebruik hebben gemaakt van de Wormhole bridge. Volgens Pland is het team van Wormhole echter vergeten de adressen die betrokken waren bij de 2022 hack van dit lijstje te halen. In totaal kwamen vier adressen die iets te maken hadden met de hack kortstondig in aanmerking voor de airdrop.

Inmiddels heeft het team van Wormhole de adressen van de lijst gehaald. Mochten de eigenaren van de betreffende adressen de tokens hebben geclaimd zouden ze in totaal beloond zijn met ruim 30 duizend W tokens ter waarde van ongeveer $50.000.

Het verhaal van de Wormhole hack

Zoals gezegd gingen de hackers er in 2022 vandoor met $320 miljoen aan assets. Dit maakte de hack tot een van de grootste crypto hacks in de geschiedenis. Maar hiermee was het verhaal niet ten einde. In 2023 voerde Jump Crypto, een Web3 infrastructuur firma, in samenwerking met het DeFi platform Oasis (ROSE) een zogenaamde ‘counter exploit’ uit. Hierbij werd er $225 miljoen aan assets weer terug gestolen van de hackers.

Gelukkig kwam het Wormhole platform de tik te boven en het platform staat inmiddels bekend als een van de grootse crypto bridge platformen in de industrie. Bij de huidige airdrop worden er ongeveer $850 miljoen aan W tokens uitgedeeld.

Het bericht Wormhole hacker heeft door fout recht op reusachtige airdrop verscheen eerst op Crypto Insiders.