Ki Young Ju, oprichter en CEO van CryptoQuant, heeft aangegeven dat de capitulatie van Bitcoin-miners nog steeds niet voorbij is. Volgens hem wijzen historische gegevens erop dat dergelijke capitulatiefases meestal eindigen wanneer de dagelijkse gemiddelde mining-waarde 40% van het jaarlijkse gemiddelde bedraagt. Op dit moment is dit percentage echter nog 72%.

De term “capitulatie van miners” verwijst naar periodes waarin crypto-miners het financieel moeilijk hebben door afnemende winstgevendheid. Door dalende prijzen en vergoedingen worden miners gedwongen hun Bitcoin-reserves te verkopen. Terwijl veel aandacht wordt besteed aan gebeurtenissen zoals de terugbetalingen van Mt. Gox en de verkoopgolf van de Duitse overheid, is de moeilijke situatie van miners ook een belangrijke factor in de huidige neerwaartse markt.

Uit gegevens van Blockchain.com blijkt dat de hashrate onlangs is gedaald naar 552 EH/s, nadat het een piek van 657 EH/s had bereikt. Dit betekent dat veel miners hun apparatuur aan het uitschakelen zijn. CryptoQuant merkte vorige week op dat aanzienlijke dalingen in de hashrate vaak wijzen op bodemvorming.

Ju voorspelt dat de prijsbeweging van Bitcoin de komende maanden “saai” zal zijn. Hij moedigt marktdeelnemers echter aan om op de lange termijn optimistisch te blijven en overmatige risico’s te vermijden. Volgens gegevens van CryptoQuant wordt Bitcoin (BTC) momenteel verhandeld rond de $59.064, na eerder deze woensdag een piek van $59.322 te hebben bereikt.

Daarnaast speelt de rol van miners een cruciale rol in de dynamiek van de crypto-markt. Wanneer miners hun activiteiten terugschroeven door lagere winstgevendheid, kan dit leiden tot minder aanbod van nieuwe Bitcoins, wat uiteindelijk de prijsstabiliteit beïnvloedt.

De zorgen van Ki Young Ju over de capitulatie van miners benadrukken de complexe factoren die de crypto-markt beïnvloeden, en suggereren dat marktdeelnemers zich moeten voorbereiden op een langere periode van consolidatie voordat er mogelijk weer een opwaartse trend ontstaat.

Het bericht Bitcoin-miners capituleren om risico’s te vermijden verscheen eerst op CryptoBenelux.