Bitcoin (BTC) passeerde op 15 mei de $64.000, aangezien de kerninflatie van de Verenigde Staten een driejarig dieptepunt bereikte. Gegevens toonden lokale hoogtepunten van $64.700 voor BTC/USD na de opening van Wall Street.

Bitcoin-bulls kregen een impuls van de laatste print van de Consumentenprijsindex (CPI) van de Verenigde Staten, die de verwachtingen overtrof in een overwinning voor risico-activa. Zowel de S&P 500 als de Nasdaq Composite Index bereikten nieuwe recordhoogtes. De maand-op-maand CPI kwam in april uit op 0,3%, 0,1% onder de verwachtingen, waarbij andere cijfers overeenkwamen met voorspellingen.

Daarmee daalde de kerninflatie tot het laagste niveau sinds 2021 – mogelijk ter ondersteuning van het argument voor renteverlagingen.

“Dit markeert de eerste daling in CPI-inflatie in de afgelopen 3 maanden. Echter, PPI-inflatiegegevens gisteren lieten een derde opeenvolgende maandelijkse stijging zien,” schreef het handelsmiddel The Kobeissi Letter in een deel van een thread op X.

“De Fed blijft in afwachtende modus.” Kobeissi verwees naar de PPI-cijfers van de vorige dag. Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, handhaafde desondanks een dovish toon tijdens een daaropvolgende toespraak. “Ik zou het niet heet noemen, ik zou het gemengd noemen,” zei hij toen hem werd gevraagd naar de PPI-gegevens, geciteerd door Reuters.

Marktkansen voor renteverlagingen op korte termijn bleven desondanks grotendeels ongewijzigd op de dag, met slechts 3,1% die wedde op een verlaging in juni en 28,3% voor juli, volgens gegevens van CME Group’s FedWatch Tool.

Wat betreft Bitcoin, het beeld op de orderboeken van beurzen was aanzienlijk verschoven door de reactie op de CPI. Gegevens van monitoringbron CoinGlass toonden prijs die liquiditeit aan de bovenkant opslokte, met een nieuw blok dat zich vormde boven de hoogtepunten rond $65.000.

Populaire handelaar Skew gaf in zijn commentaar aan dat spotkopers de druk moesten volhouden en de 200-periode exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA) moesten heroveren als ondersteuning op 4-uurs tijdschema’s, momenteel op $63.195. “Ideaal gezien leidt BTC vanaf hier kracht, zou $65K nog steeds moeten omdraaien voor marktvertrouwen om terug te keren imo,” ging een verder bericht op X verder.

Het bericht Bitcoin stijgt voorbij $64K na nieuwe inflatiecijfers in de VS verscheen eerst op CryptoBenelux.