De Braziliaanse voetballegende Ronaldinho Gaúcho heeft via zijn Instagram-verhalen publiekelijk steun uitgesproken voor de Solana-token Water Coin (WATER). Dit gebeurde kort na een vergelijkbare post op het X-account van Lionel Messi. Hierdoor steeg de waarde van de Solana (SOL)-munt met meer dan 350%.

Op 9 juli plaatste Ronaldinho een Instagram-verhaal voor zijn 76,6 miljoen volgers. Zowel Ronaldinho’s als Messi’s verhaal bevatten een foto waarin ze te zien zijn met de Water Coin-mascotte. Daarnaast werd in de foto het Instagram-account van de token getagd.

Volgens de website van het project wordt Water Coin omschreven als een liefdadigheidsproject. Het project wil een positieve impact hebben op ecologische uitdagingen in de echte wereld door middel van liefdadigheidsdonaties. Daarbij wordt onder andere steun verleend aan Oeganda en Ethiopië om de waterdistributie te bevorderen.

Vorige maand liet Ronaldinho doorschemeren dat hij mogelijk terugkeert naar de cryptowereld. Op X uitte hij zijn enthousiasme over de acceptatie van crypto door het grote publiek. Zijn bericht kreeg kritiek van on-chain analist ZachXBT. ZachXBT trok Ronaldinho’s motieven in twijfel en suggereerde dat zijn plotselinge terugkeer naar de cryptowereld meer te maken had met financiële problemen dan met oprechte interesse.

Ronaldinho betrokken bij verschillende crypto-projecten

Het is niet de eerste keer dat Ronaldinho een crypto-project promoot. Eerder promootte hij al verschillende projecten zoals Baby Doge en World Cup Inu, die ervan worden beschuldigd pump-and-dump-schema’s te zijn.

De voetballegende werd in 2022 ook in verband gebracht met het project “18kRonaldinho”. Dit project zou een vermeend piramidespel van 61 miljoen dollar zijn, dat onrealistische dagelijkse rendementen beloofde.

Ondanks meningsverschillen en beschuldigingen van dubieuze praktijken ontkende Ronaldinho alle wangedrag. Hij merkte op dat hij zelf ook slachtoffer was van het ongeoorloofde gebruik van zijn naam en afbeelding.

Het bericht Braziliaanse voetballegende Ronaldinho promoot Water Coin op Solana verscheen eerst op CryptoBenelux.