Beleggers kijken met grote verwachting uit naar de vierde halvering van de blokbeloning van Bitcoin (BTC) in april, aangezien dit historisch gezien heeft geleid tot opmerkelijke prestaties van altcoins. De recente hoge volatiliteit, waarbij Bitcoin aan het begin van de week tijdelijk daalde naar ondersteuningsniveaus rond $65.000, heeft investeerders aangespoord om strategische kansen te overwegen […]

Het bericht Deze altcoin ziet er bullish uit in aanloop naar Bitcoin halvering verscheen eerst op CryptoBenelux.

Beleggers kijken met grote verwachting uit naar de vierde halvering van de blokbeloning van Bitcoin (BTC) in april, aangezien dit historisch gezien heeft geleid tot opmerkelijke prestaties van altcoins. De recente hoge volatiliteit, waarbij Bitcoin aan het begin van de week tijdelijk daalde naar ondersteuningsniveaus rond $65.000, heeft investeerders aangespoord om strategische kansen te overwegen die hun langetermijnwinsten kunnen maximaliseren. Tijdens deze rustige periode op de markt kan het gebruik van bewezen en goedgekeurde beleggingsstrategieën zoals dollar-cost averaging (DCA) bijzonder gunstig zijn.

Deze altcoin toont kracht

Terwijl dit artikel wordt voorbereid, handelt de prijs van Bitcoin op $65.796 na een daling van 0,26%, terwijl de altcoin-koning Ethereum (ETH) rond de $3.309 zweeft. Sommige grote altcoins zoals XRP (XRP), Dogecoin (DOGE) en Bitcoin Cash (BCH) zijn ten prooi gevallen aan de algemene marktdowntrend, maar sommige altcoins zoals dogwifhat (WIF), Solana (SOL) en Near Protocol (NEAR) lijken kracht te tonen.

Momenteel is Solana de op twee na grootste altcoin met een marktwaarde van $84 miljard. De prijs van Solana staat op moment van schrijven op $185.48, wat een daling van 0.28% vertegenwoordigt in de afgelopen 24 uur. Uit technische analyse op een vier-uur tijdsbestek blijkt dat er een bullish vlagformatie te zien is op de prijsgrafiek van SOL, wat kan duiden op een mogelijke kortetermijnbeweging richting de vorige hoogte van $210. Hoewel er sprake is van weerstand rond $190, lijkt Solana gereed om zijn opwaartse trend voort te zetten, ondersteund door technische indicatoren zoals de Moving Average Convergence Divergence (MACD) die een mogelijke uptrend signaleren.

solana altcoins

Een dagelijkse candle sluiting boven $190 kan het begin van een sterke opwaartse trend aanduiden, wat mogelijk de prijs boven $210 kan stuwen en niveaus van $260 en $300 kan bereiken.

pepe altcoins

Altcoins kunnen na de Bitcoin halvering weer opleven

Naar de toekomst toe wordt verwacht dat de 4e blokbeloningshalvering, gepland tussen 18 en 20 april, aanzienlijke effecten zal hebben op de marktdynamiek. Dit evenement, waarbij de beloningen van miners met 50% worden verminderd, zou waarschijnlijk de prijs van Bitcoin verhogen als de vraag stabiel blijft of toeneemt. Bovendien kan dit evenement mogelijk ook een rally in altcoins veroorzaken.

Op dit moment richten analisten zich op het feit dat altcoins, ondanks hun soms twijfelachtige vooruitzichten op de korte termijn, naar verwachting zullen stijgen en een significante doorbraak zullen maken na de 4e blokbeloningshalvering. Speculaties suggereren dat vele altcoins in de komende weken of maanden nieuwe records zullen vestigen.

Het bericht Deze altcoin ziet er bullish uit in aanloop naar Bitcoin halvering verscheen eerst op CryptoBenelux.