DigitalX Limited, een digitale vermogensfondsbeheerder in Australië, heeft goedkeuring gekregen van de toezichthouder om zijn Bitcoin exchange-traded fund (ETF) te lanceren. De nieuwe Bitcoin ETF van DigitalX zal op 12 juli worden verhandeld met de ticker BTXX, volgens een bericht op X van het bedrijf.

Dit is de tweede Bitcoin ETF die op de Australian Securities Exchange (ASX) wordt verhandeld. De ETF wordt uitgegeven in samenwerking met K2 Asset Management en het Canadese digitale activabedrijf 3iQ, dat in 2021 enkele van de eerste crypto-ETF’s in Toronto lanceerde.

Lisa Wade, Chief Executive Officer van DigitalX, benadrukte de voordelen van de ETF door te zeggen: “Met ons aanbod kunnen Australiërs op een veilige en betaalbare manier in Bitcoin investeren zonder digitale wallets hoeven te beheren.”

“Het is spannend om te zien hoe de groei en ontwikkeling van de markten voor digitale activa wordt weerspiegeld in deze goedkeuring” in Australië, voegde voorzitter van DigitalX,Toby Hicks toe.

De lancering van deze ETF vindt iets meer dan drie weken plaats nadat de ASX op 15 juni de spot Bitcoin ETF van VanEck goedkeurde. Op de eerste handelsdag genereerde de Bitcoin ETF (VBTC) van VanEck ongeveer $1,3 miljoen.

BetaShares voegt zich bij VanEck en DigitalX

Volgens een rapport van Bloomberg uit april is naast VanEck en DigitalX ook BetaShares, een andere toonaangevende Australische fondsbeheerder, bezig met een Bitcoin ETF op de ASX.

De introductie van deze ETF biedt Australische investeerders een nieuwe manier om in Bitcoin te investeren. Met de ETF van DigitalX kunnen beleggers in BTC investeren zonder zelf digitale wallets te hoeven beheren.

Het bericht DigitalX lanceert Bitcoin ETF op grootste Australische beurs ASX verscheen eerst op CryptoBenelux.