De Duitse regering houdt Bitcoin-handelaren op het puntje van hun stoel en heeft in de afgelopen 24 uur besloten om weer een grote hoeveelheid BTC te verplaatsen. Zo meldt Arkham dat de Duitse overheid besloten heeft om meer dan 16.000 BTC, ter waarde van ruim $915 miljoen, te verplaatsen.

Arkham zag aanvankelijk dat de Duitse overheid honderden miljoenen dollars in BTC verplaatste naar verschillende adressen die voornamelijk toebehoorden aan cryptobeurzen en marktmakers. Het beschreef het als volgt:

“Vandaag heeft de Duitse regering 2.738,7 BTC ($155,3 miljoen) gestuurd naar waarschijnlijke beurzen/marktmakers, waaronder Kraken, Cumberland, 139Po (waarschijnlijk een aanbetaling voor institutionele/over-the-counter service) en adres bc1qu.”

In een update zei Arkham dat de Duitse overheid vervolgens 8.100 BTC ter waarde van $463,2 miljoen heeft verplaatst naar portemonnees van cryptobeurzen Kraken, Bitstamp en Coinbase en marktmaker Flow Traders.

In een andere update meldt Arkham dat de Duitse overheid 5.200 BTC ter waarde van $297,3 miljoen heeft verplaatst naar Kraken, Bitstamp, Coinbase en 139Po.

Volgens Arkham bezit de overheid momenteel nog steeds 28.988 BTC, ter waarde van ongeveer $1,66 miljard. Dit zorgt er echter voor dat sommigen in de cryptomarkt hun bezorgdheid hebben geuit. Echter vertelde de Nederlandse kwantitatieve analist PlanB zijn 1,9 miljoen volgers op X dat hij zich geen zorgen maakt over de verkoopdruk van de Duitse overheid. Hij gaf het volgende aan:

“Ja ja, de Duitse overheid verkoopt 50.000 BTC… en Mt.Gox geeft 142.000 BTC terug aan investeerders (sommigen verkopen misschien)… Ik zie echter niets in de gegevens dat wijst op structurele zwakte op de Bitcoin-markten.”

Het bericht Duitse overheid verplaatst ruim $915 miljoen aan BTC in 24 uur tijd verscheen eerst op CryptoBenelux.