Sinds begin april zijn er een aanzienlijk aantal nieuwe munten uitgebracht, namelijk boven de 1 miljoen. Meer dan 640.000 nieuwe tokens werden gelanceerd op de Solana (SOL) blockchain. De Ethereum (ETH) blockchain heeft sinds april meer dan 370.000 nieuwe tokens.

Op de Ethereum-blockchain zijn sinds 1 april in totaal 372.642 nieuwe munten gelanceerd. Van deze nieuwe tokens werd 88%, omgerekend 327.55, gelanceerd op de Layer 2-blockchain Base van Coinbase. Dit resulteerde in een explosie van activiteit op Base, omdat iedereen naar het goedkope netwerk ging om nieuwe memecoins te creëren.

Nieuwe tokens gelanceerd op Ethereum en gerelateerde blockchains. Bron: Dune Analytics

Coinbase-directeur Conor Grogan merkte ook op dat het aantal nieuwe munten aanzienlijk is gestegen. Hij plaatste hierover een bericht op het socialmediaplatform X en zei het volgende: “Er zijn de afgelopen maand bijna 1 miljoen nieuwe crypto-tokens gemaakt, een aantal dat twee keer zo groot is als het totale aantal dat ooit op Ethereum is gemaakt tussen 2015 en 2023.”

De totale waarde vergrendeld (TVL) op Base is volgens L2beat sinds het begin van dit jaar met ongeveer 630% gestegen, voornamelijk als gevolg van een hype rondom memecoins.

Tegelijkertijd zijn er in dezelfde periode 643.227 nieuwe tokens gecreëerd op Solana, volgens gegevens van het analyseplatform Step Finance. Van de in totaal 643.227 nieuwe tokens die zijn gelanceerd op Solana, waren 466.914 memecoins. Dit volgens het dashboard van Dune Analytics dat het aantal nieuwe tokens bijhoudt dat is gelanceerd op het op Solana gebaseerde memecoin-platform pump.fun.

Het bericht Er zijn meer dan een miljoen nieuwe munten gelanceerd sinds april verscheen eerst op CryptoBenelux.