VanEck, een belangrijke financiële entiteit gevestigd in New York, heeft inzichten gedeeld over de layer-2 (L2) oplossingen van Ethereum (ETH). Het bedrijf voorspelt een waardering van $1 biljoen voor L2’s, waarbij ze hun potentieel benadrukken om Ethereum te overtreffen. L2-technologieën, zoals zero-knowledge roll-ups (ZKUs) en optimistic roll-ups (ORUs), pakken schaalbaarheid aan door transacties buiten de […]

Het bericht Ethereum L2’s kunnen beter presteren dan de centrale blockchain, aldus VanEck-rapport verscheen eerst op CryptoBenelux.

VanEck, een belangrijke financiële entiteit gevestigd in New York, heeft inzichten gedeeld over de layer-2 (L2) oplossingen van Ethereum (ETH). Het bedrijf voorspelt een waardering van $1 biljoen voor L2’s, waarbij ze hun potentieel benadrukken om Ethereum te overtreffen. L2-technologieën, zoals zero-knowledge roll-ups (ZKUs) en optimistic roll-ups (ORUs), pakken schaalbaarheid aan door transacties buiten de hoofdblockchain te verwerken. Dit zou hen in staat kunnen stellen om Ethereum te overtreffen in het genereren van inkomsten, gezien de transactiebeperkingen van de hoofdblockchain.

Ondanks het optimistische vooruitzicht voor L2’s handhaaft VanEck een voorzichtige houding ten opzichte van de meeste L2-tokens. Het bedrijf redeneert dat deze tokens niet dienen als de primaire valuta binnen het crypto-systeem. Het erkent echter de opkomst van roll-ups die gericht zijn op niche-toepassingen, waaronder sociale medianetwerken. VanEck identificeert Optimism, Arbitrum en Blast als toonaangevende L2’s en schrijft hun succes toe aan levendige ecosystemen en strategische airdrops.

Arbitrum, Blast en Optimism zijn volgens VanEck belangrijke spelers geworden in de L2-ruimte. Hun ontwikkeling van boeiende ecosystemen is cruciaal geweest voor hun succes. Deze prestaties komen overeen met het effectieve gebruik van airdrops, die aanzienlijke interesse hebben gewekt bij de crypto-gemeenschap. Gegevens tonen aan dat Arbitrum op de vijfde plaats staat in totale waarde vergrendeld (TVL) met $3,18 miljard. Blast en Optimism volgen op respectievelijk de zesde en elfde plaats.

VanEck evalueert het succes van L2 aan de hand van verschillende criteria, waaronder transactiekosten en gebruikerservaring. Het bedrijf houdt ook rekening met vertrouwensassumpties, ecosysteemgrootte en ontwikkelaarservaring. Deze maatstaven helpen bij het beoordelen van de groei en adoptie van L2-oplossingen.

De regelgevende omgeving blijft van invloed op de koers van de crypto-sector. Onlangs heeft de SEC de beslissing over de aanvraag voor een spot Ethereum ETF van VanEck uitgesteld. Deze vertraging, waarbij de beslissingstermijn wordt verlengd tot 23 mei 2024, weerspiegelt voortdurende regelgevende voorzichtigheid. De aarzeling van de SEC weerspiegelt bredere onzekerheid rond Ethereum-gebaseerde ETF-aanvragen.

Ondertussen heeft mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, het concept van layer-3 (L3) oplossingen opnieuw bezocht. Hij benadrukte dat verschillende lagen verschillende doeleinden moeten dienen voor een effectieve gelaagde aanpak.

Het bericht Ethereum L2’s kunnen beter presteren dan de centrale blockchain, aldus VanEck-rapport verscheen eerst op CryptoBenelux.