In een nieuwe post op X heeft Ki Young Ju, oprichter en CEO van CryptoQuant, onthuld dat de grote investeerders onlangs grote longposities hebben geopend op het HTX-platform. De relevantie-indicator hier is de “Taker Buy Sell Ratio”, die de verhouding tussen de Bitcoin taker buy- en taker-verkoopvolumes bijhoudt.

Wanneer de waarde van deze statistiek groter is dan 1, betekent dit dat het taker buy- of longvolume op dit moment groter is dan het taker sell- of shortvolume. Een dergelijke trend impliceert dat de derivatenmarkt momenteel een bullish meerderheidssentiment deelt.

Aan de andere kant kan het feit dat de indicator lager is dan deze drempel duiden op de dominantie van een bearish mentaliteit in de sector, omdat het korte volume zwaarder weegt dan het long volume.

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien, is de Bitcoin Taker Buy Sell Ratio op HTX onlangs extreem hoog gestegen. Dit zou impliceren dat de gebruikers van het platform zojuist een groot aantal longposities hebben geopend.

Deze scherpe stijging van de indicator volgt op de daling van BTC richting het niveau van $69.000. Het lijkt er dus op dat de whales op de beurs denken dat deze dip de moeite waard is om grote longs te openen.

Een ander lid van de CryptoQuant-staf, Maartunn, reageerde op het bericht van Ju over deze ontwikkeling bij HTX, waarbij hij opmerkte dat het Bybit-platform ook getuige is geweest van een grote piek in de Taker Buy Sell Ratio op de recente dieptepunten.

Uit de grafiek blijkt dat, hoewel de piek in de Bitcoin Taker Buy Sell Ratio voor Bybit op zichzelf inderdaad ook behoorlijk groot is geweest, de omvang ervan nog steeds niet zo buitengewoon is als wat op HTX is waargenomen.

Desalniettemin impliceert de maatstaf die deze hoogtepunten bereikt, dat de orders op het platform van de whales ook sterk richting longs neigen. Het lijkt er dus op dat de grote spelers op ten minste twee beurzen besloten hebben grote bullish inzetten te doen op de recente prijsniveaus. Betekent dit dat we een stijging kunnen verwachten? We wachten het geduldig af.

Het bericht Grote spelers gaan long op Bitcoin op $69.000 – Is er een stijging op komst? verscheen eerst op CryptoBenelux.