Volgens de laatste gegevens van Google Trends is de wereldwijde interesse naar non-fungible tokens (NFT’s) erg laag, ondanks de aanhoudende bull markt van de cryptocurrency-markt.

Niet meer wat het geweest is

Zoals gezegd, leverde de term “NFT” dit jaar weinig zoekopdrachten op in vergelijking met “crypto”. In maart bereikte de term “crypto” een waarde van 100, wat duidt op een piekpopulariteit. De term “NFT” verbleekte echter in vergelijking met “crypto” met een waarde van slechts 10.

Dezelfde trend in mei kon worden waargenomen, waarbij NFT’s er ondanks de stijgende cryptoprijzen niet in slaagden enige substantiële belangstelling te wekken. Dit staat in schril contrast met januari 2022, toen de term “NFT” feitelijk een aanzienlijke voorsprong had op “crypto” (respectievelijk 82 en 66).

Andere statistieken bevestigen ook dat de NFT-sector moeite heeft om te herstellen. Volgens gegevens van AltIndex.com is het aantal actieve portemonnees met NFT-tokens nu gedaald naar het laagste niveau sinds begin 2021. In feite heeft de NFT-ruimte meer dan 90% van de gebruikers verloren sinds het zijn huidige piek in december 2021 bereikte.

In 2021 trokken NFT’s veel aandacht van beroemdheden en grote bedrijven en werden ze het gesprek van de dag in de investeringsgemeenschap. Ze lieten makers ook geld verdienen met hun werk. Door crises in de crypto-industrie en ongunstige marktomstandigheden verloren dergelijke investeringen echter snel hun aantrekkingskracht.

“Web3” is volledig dood

Terwijl de interesse naar NFT’s bijna dood is, lijkt de term “Web3” volledig dood te zijn. De term, die eind 2021 en 2022 aan populariteit won, raakte uit de mode en trok nog maar heel weinig zoekopdrachten aan.

“Web3” zou de go-to-term worden voor de nieuwe versie van het web, met een sterke nadruk op decentralisatie. Het is echter niet gelukt om deze term volledig in te burgeren. In mei trok het slechts een klein deel van de zoekinteresse vergeleken met crypto.

Het bericht Interesse in NFT’s is zo goed als dood, volgens Google Trends verscheen eerst op CryptoBenelux.