De miljardair en ondernemer Mark Cuban heeft recentelijk zijn steun uitgesproken voor digitale activa, maar heeft ook kritiek geuit op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Zijn kritiek richt zich vooral op de manier waarop de regelgeving met betrekking tot cryptocurrency wordt behandeld.

In een recent bericht op X zei Mark Cuban dat de Amerikaanse SEC een voorbeeld zou moeten nemen aan Japan wat betreft het omgaan met cryptoregulering. Verder vraagt de miljardair zich af waarom Japan cryptocurrency volledig steunt, terwijl de SEC strenge regels oplegt die cryptobedrijven in de VS belemmeren.

Cuban benadrukte de wereldwijde relevantie van crypto en waarschuwde dat de VS het risico loopt achterop te raken door innovatie in deze sector te onderdrukken. Elke mogelijkheid voor Cuban om te investeren in een project waarbij een token wordt uitgegeven wordt direct afgewezen, vanwege de vijandige houding van de SEC. Hij legde uit:

“Niet vanwege het bedrijf zelf, maar omdat de SEC niet toestaat dat het bedrijf blijft bestaan. De kosten in tijd en juridische kosten om aan de registratie- en nalevingsvereisten te voldoen, maken het onmogelijk om realistisch te opereren.”

Cuban merkte verder op dat Japan heeft geleerd van de ineenstorting van Mount Gox, een Bitcoin exchange die werd gelanceerd in 2010 en gevestigd was in Tokyo. Dit leidde tot een vernieuwing van de regelgeving om investeerders te beschermen tegen aanzienlijke verliezen in geval van ineenstortingen.

Mark Cuban legt de nadruk op het belang van de SEC. Hij pleit ervoor het voorbeeld van Japan te volgen bij het bevorderen van innovatie en het ondersteunen van digitale activa door middel van proactieve cryptoregelgeving.

Het bericht Mark Cuban: SEC zou van Japan moeten leren met betrekking tot cryptoregulering verscheen eerst op CryptoBenelux.