Moonpay, een van de grootste aanbieders van cryptocurrency onramp- en offramp-diensten, heeft $1 miljoen gedoneerd aan Stand With Crypto, een non-profitorganisatie die Amerikaanse kiezers wil mobiliseren rond de cryptovaluta zaak. Moonpay CEO Ivan Soto-Wright verklaarde dat de gedane donatie zou bijdragen aan het creëren van een innovatiebevorderend crypto-raamwerk door te helpen bij het kiezen van crypto-vriendelijke ambtenaren.

Moonpay draagt $1 miljoen bij aan Stand with Crypto

Moonpay, een van de grootste aanbieders van cryptocurrency on- en offramp-diensten, heeft $1 miljoen gedoneerd om Stand With Crypto te ondersteunen, een crypto-vriendelijke initiatief dat ernaar streeft Amerikaanse houders te mobiliseren om het klimaat voor de crypto-industrie te verbeteren via politieke actie.

Moonpay CEO Ivan Soto-Wright legde uit dat deze donatie gericht was op het ondersteunen van de organisaties die “positief willen bijdragen aan crypto-innovatie” voor iedereen. In een brief gedeeld op sociale media, verklaarde Soto-Wright dat hij, vanwege de goedkeuring van de Bitcoin ETF-producten aan het begin van 2024, geloofde dat een nieuw hoofdstuk in de crypto-industrie in het land was begonnen.

Deze opvatting bleek echter onjuist, aangezien de meest relevante cryptocurrency-exchanges in de VS, zoals Coinbase, Kraken en Robinhood, juridische stappen onder ogen zien vanwege hun deelname als facilitators in de cryptomarkt.

Toekomst van digitaal eigendom in de VS

Voor Soto zal de verkiezing van dit jaar “de toekomst van de industrie in de Verenigde Staten bepalen”, dus steunt Moonpay de actie van Stand With Crypto om kandidaten met pro-crypto-standpunten te ondersteunen. “De toekomst van digitaal eigendom in Amerika staat op het spel. We zijn trots om onze industrie te ondersteunen,” benadrukte Soto-Wright.

Volgens de website van Stand With Crypto heeft de organisatie meer dan $87 miljoen aan donaties ontvangen van bijna 500.000 crypto-voorstanders. Recent kondigde de organisatie aan een politiek actiecomité (PAC) op te richten om ondersteunde congreskandidaten direct te steunen met donaties.

De organisatie werd in 2023 geïnitieerd door Coinbase om de gemeenschap “te veranderen in een krachtige stem die pleit voor beleid dat ons financiële systeem zal bijwerken en economische empowerment zal ondersteunen.” Coinbase CEO Brian Armstrong doneerde ook $1 miljoen aan deze inspanning.

Het bericht Moonpay doneert $1 miljoen aan Stand With Crypto-initiatief verscheen eerst op CryptoBenelux.