Een kleine groep gemeenschapsleden heeft zich verenigd om een gedecentraliseerde memecoin genaamd NotWifGary (NWG) te creëren – een project met een anti-Securities and Exchange Commission (SEC), pro-Ethereum standpunt. Deze ontwikkeling volgt op de recente intensivering van de aandacht van regelgevers voor de crypto-branche.

Hoewel sommige leden van NWG een achtergrond hebben in het zkEVM-ecosysteem Linea, verklaarde NWG-oprichter Marco Monaco op 15 mei expliciet dat het project geen banden heeft met Linea of Consensys. Hij gaf het volgende aan:

“Mijn betrokkenheid bij dit project is 100% op persoonlijk niveau en ik doe dit niet in mijn officiële @LineaBuild rol. Dit project heeft helemaal geen banden met Linea of @Consensys, zelfs als $NWG zich zal scharen bij vergelijkbare bedrijven en hen zal steunen tijdens hun strijd tegen de SEC.”

Samen met 11 “dappere vrienden” schreef Monaco de creatie van het project toe aan “regelgevende onzekerheid” die Ethereum beïnvloedt. Het officiële NWG-project plaatste op X op 15 mei een bericht waarin het verklaarde dat het tot doel heeft “tegen Gary Gensler en de SEC te strijden, die digitale eigendommen onwettig bedreigen door Ethereum en open-source ontwikkelaars aan te vallen.”

NotWifGary zal een meme-coin zijn, meer specifiek een CultureCoin. Het zal op de meest gedecentraliseerde manier live gaan met een werkelijk eerlijke lancering. De 12 projectondersteuners die $NWG voorstellen, zijn allemaal bekendgemaakt en 100% van de toewijzing zal worden ingezet in een pool.

Op zijn website verklaart het project dat zijn meme-coin zal worden gelanceerd op Linea als een ERC20-token, “uitgezet vanuit een multisig-wallet waarbij Originele Projectondersteuners betrokken zijn.”

Het NWG-project is nog niet live en het is de bedoeling om de liquiditeitspool (LP) op te starten door middel van gemeenschapsdonaties om ervoor te zorgen dat de token “voldoende gedecentraliseerd” is en een “eerlijke lancering” heeft.

Donaties zullen geen toewijzing van $NWG-tokens bieden. Donoren zullen de “NWG Launch Team” SBT ontvangen. De SEC heeft onlangs regelgevende maatregelen genomen tegen hoog aangeschreven bedrijven zoals Robinhood, door op 4 mei een Wells Notice uit te geven, en veroorzaakte vertraging in de NYSE-notering van Exodus op 10 mei.

Democratisch afgevaardigde Wiley Nickel legde op 15 mei uit dat de SEC crypto “in een politieke voetbal” verandert, president Biden onnodig dwingend om “partij te kiezen” in de kwestie.

Nickels opmerking volgt op het voorstel van het personeel om de regel SAB 121 aan te nemen, waarin wordt voorgeschreven dat SEC-rapporterende entiteiten gecustodeerde crypto als verplichtingen op balansen moeten boeken.

Het bericht Regelgevende optredens leiden tot nieuwe memecoin tegen SEC, genaamd NotWifGary (NWG) verscheen eerst op CryptoBenelux.