Een belangrijke ontwikkeling is dat een slapende Bitcoin-investeerder, na 10,6 jaar inactiviteit, plotseling wakker is geworden. De opnieuw geactiveerde portemonnee bevat 149 Bitcoin (BTC), waarvan de waarde tijdens zijn rustperiode met een indrukwekkende 10.419% is gestegen naar een huidige waarde van $8,6 miljoen. Dergelijke gebeurtenissen trekken vaak de aandacht van de cryptogemeenschap, en dit is geen uitzondering, vooral gezien de voortdurende herstelfase van de bredere markt.

Marktomstandigheden: Herstel in zicht

Het ontwaken van Bitcoin valt samen met een positieve verschuiving in het marktsentiment. De afgelopen weken hebben BTC en andere grote cryptocurrencies veerkracht getoond en eerdere dalingen ongedaan gemaakt. Volgens gegevens van CoinMarketCap is de Bitcoin koers de afgelopen 24 uur met 2,85% in waarde gestegen en wordt nu verhandeld tegen $57.819,04 per eenheid. Dit is een verfrissende ontwikkeling geweest voor handelaren en beleggers die de recente turbulentie hebben doorstaan.

Deze activiteit staat niet op zichzelf. Verschillende slapende portefeuilles zijn onlangs opnieuw geactiveerd, waardoor intrigerende lagen aan het verhaal zijn toegevoegd. Whale Alert meldde bijvoorbeeld ook een Bitcoin-adres, dat al meer dan 11 jaar inactief was, en plotseling actief werd. De rekening, met daarop 20 BTC, zag zijn waarde stijgen naar $1,15 miljoen. Op dezelfde manier werd na jaren een ander adres met 43 BTC nieuw leven ingeblazen, waardoor de huidige waarde op ongeveer $2,5 miljoen kwam. Deze gebeurtenissen duiden op een bredere trend onder langetermijnbezitters die besluiten hun activa te verplaatsen te midden van prijsverschuivingen.

Theorieën achter deze activiteit

Eén reden voor deze plotselinge marktactiviteit zou de recente getuigenis van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve voor de Bankencommissie van de Senaat kunnen zijn. Zijn opmerkingen over mogelijke renteverlagingen en het doel om de inflatie terug te brengen naar de doelstelling van 2% zijn van cruciaal belang geweest. Dergelijke uitspraken beïnvloeden steevast het beleggerssentiment, wat vaak leidt tot duidelijke schommelingen op de cryptomarkten.

De reactivering van een slapend Bitcoin-adres met 149 BTC tegen de achtergrond van marktherstel onderstreept de potentie van de cryptomarkt aan en dat de aanhouder wint, zelfs gedurende lange bearmarkten.

Het bericht Slapende Bitcoin-investeerder wordt na tien jaar wakker met 10.419% winst verscheen eerst op CryptoBenelux.