Solana bereidt zich voor op een nieuwe mainnet-upgrade, waarbij validators worden gevraagd om te upgraden naar een nieuwe stabiele release om de Solana-blockchain te versterken. Het Solana-team is van plan om congestie op de keten te voorkomen te midden van de meme-coin-gekte en de enorme vraag naar platforms op de Solana-blockchain.

Het Solana-team heeft nu v1.18.15-release aanbevolen voor algemene adoptie voor de mainnet-upgrade, volgens een bericht van Solana Status op 10 juni. De upgrade was voornamelijk gepland om grote congestieproblemen op het netwerk op te lossen vanwege de lancering van Solana-gebaseerde meme coins. Het Solana-team heeft mainnet beta validators gevraagd om te upgraden naar de v1.18.15-release.

De upgrade zal belangrijke veranderingen met zich meebrengen, zoals een update van de Bump-versie naar v1.18.15, een stabiele release geschikt voor gebruik op Mainnet Beta. Volgens de GitHub-release voegt het certificaatautoriteit (ca) certificaten toe aan de docker-afbeelding, bugfix clean_queue om geldige transacties terug in de wachtrij te plaatsen, en metriek voor drempelwaarden fouten.

Daarnaast zal het scheduler optimalisatie integreren als worker precompile verificatie en alleen ondiepe drempelcontrole loggen tijdens het consensusmechanisme. Validators worden gevraagd te updaten wanneer er minder dan 5% achterstallige inzet is en eventuele problemen te rapporteren terwijl ze de nodes monitoren.

Ontwikkelaars en validators bereiden zich voor op de upgrade, aangezien het een langverwachte upgrade is en sommige vorige updates problemen op het netwerk veroorzaakten.

De SOL-prijs steeg met 1% in de afgelopen 24 uur, met de huidige prijs op $159,62. Het laagste en hoogste punt in 24 uur zijn respectievelijk $158,83 en $162,92. De handelsvolume is echter met 20% gedaald in de afgelopen 24 uur, wat duidt op een gebrek aan interesse van handelaren op dit moment.

Solana heeft een all-time high van $260,06 en analisten geloven dat de prijs een nieuwe ATH kan bereiken tijdens deze bull run. De SOL-prijs steeg tot $210 in maart dit jaar, maar de rally verzwakte door meerdere factoren, waaronder vertraging in Fed-renteverlagingen. Handelaren zullen $210 opnieuw in de gaten houden voordat er een verdere rally naar $250 plaatsvindt.

Het bericht Solana klaar om het mainnet te upgraden naar v1.18.15 verscheen eerst op CryptoBenelux.