Solana (SOL), de native cryptocurrency van het Solana-netwerk, is in de afgelopen 24 uur meer dan 14% gestegen tot ongeveer $163,50 op 16 mei. De maandelijkse rendementen van de cryptocurrency bedragen ongeveer 38%, wat de meeste grote crypto-rivalen overtreft, waaronder Bitcoin (BTC), dat op $66.181 staat.

De stijging in de waarde van SOL tot nu toe in mei kan worden gekoppeld aan verschillende factoren, waaronder dalende Amerikaanse obligatierendementen die wijzen op een groeiende appetijt voor riskantere activa zoals crypto. Ondertussen hebben verschillende optimistische nieuwsupdates de tijdelijke vraag naar SOL-tokens onder speculanten versterkt.

Handelsplatform Robinhood richt zich op Europese gebruikers om zijn crypto-diensten uit te breiden nu er juridische uitdagingen dreigen in de Verenigde Staten. Gisteren werd door het bedrijf zijn eerste crypto-stakingproduct aangekondigd, exclusief voor Europese klanten. Volgens de aankondiging kunnen Robinhood-klanten nu Solana inzetten en een opbrengst van 5% ontvangen via de app. Concurrenten die SOL-staking aanbieden, waaronder Kraken en Binance, adverteren respectievelijk met opbrengsten tot 5% en 8%.

Stakers ontvangen passieve beloningen uit hun bezit in ruil voor het ondersteunen van het netwerk. Bij staking zetten gebruikers hun tokens vast om transacties te valideren en netwerkoperaties te beveiligen. De aankondiging versterkte het vertrouwen van investeerders in Solana, aangezien de vermelding door een belangrijk platform als Robinhood kan worden gezien als een validatie van het potentieel en de stabiliteit van de cryptocurrency.

Daarnaast kan het vooruitzicht om een opbrengst van 5% te verdienen door te staken meer mensen hebben aangemoedigd om SOL te kopen en vast te houden, waardoor het beschikbare aanbod op de markt afnam en bijdroeg aan een prijsstijging.

De winsten van SOL in de afgelopen 24 uur lijken verder te zijn gestegen tegen de achtergrond van het meest recente rapport over de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Met name de kerninflatie steeg met 0,3% ten opzichte van maart, wat overeenkwam met de consensusverwachtingen en een streak van drie maanden van hoger dan verwachte cijfers doorbrak, die zorgen hadden gewekt over ingebedde inflatie.

Bovendien vertraagde de jaar-op-jaar kern-CPI-maatstaf tot zijn laagste tempo in drie jaar, waardoor inflatievrees verder afnam. Als reactie daalde het rendement van de benchmark Amerikaanse 10-jarige obligaties van 4,44% tot zo laag als 4,31%. Lagere rendementen op veilige-haven activa zoals overheidsobligaties leiden vaak tot het zoeken naar betere rendementen in riskantere activa, waaronder cryptocurrencies.

Sinds het begin van april zijn er daarnaast meer dan één miljoen nieuwe tokens gecreëerd, waarvan er meer dan 370.000 op Ethereum zijn verschenen en meer dan 640.000 op Solana zijn gelanceerd. Volgens een Dune Analytics-dashboard genaamd pump.fun, waren 466.914 van de 643.000 nieuwe tokens op Solana meme-coins.

De groei van Solana-token lanceringen valt samen met een stijging van de totale waarde die is vergrendeld (TVL) in zijn ecosysteem – van 23,75 miljoen SOL op 1 april tot 28,90 miljoen SOL op 15 mei. De instroom van nieuwe tokens, met name meme-coins, op Solana duidt op verhoogde activiteit en groeiende adoptie van het platform. Meer token lanceringen leiden doorgaans tot meer transacties en netwerkgebruik, waardoor de vraag naar SOL toeneemt.

Vanuit technisch oogpunt lijken de winsten van SOL vandaag te komen na het testen van de 100-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde als ondersteuning. Bovendien maken de opwaartse bewegingen deel uit van wat lijkt op een cup-and-handle-patroon.

Het patroon wordt gekenmerkt door een afgeronde bodem (cup) en een consolidatieperiode (handle), wat wijst op een mogelijke doorbraak naar hogere prijzen. Het wordt meestal opgelost wanneer de prijs boven de weerstand van de neklijn uitbreekt en stijgt met zo veel als de afstand tussen de trog van de cup en de neklijn.

De prijs van SOL is de doorbraakfase van het patroon ingegaan nadat deze boven zijn neklijnweerstand van ongeveer $158 is gesloten. De cryptocurrency is nu goed gepositioneerd voor een beweging naar $206 in mei, wat meer dan 26% hoger is dan de huidige prijsniveaus.

Het bericht Solana stijgt met 14%, wat zijn de achterliggende redenen? verscheen eerst op CryptoBenelux.