Fantom (FTM), een protocol van layer-1 gericht op snelle en kostenefficiënte transactie-uitvoering, heeft onlangs een opmerkelijke stijging van 30% in de waarde van zijn token ervaren binnen één dag. Fantom zag een scherpe opleving vanaf een dieptepunt van $0,637 op 15 mei, toen de crypto-markten opleefden door zachtere dan verwachte Amerikaanse inflatiegegevens.

De stijging hield aan tot op het moment van schrijven, waarbij Fantom intraday-hoogtepunten van $0,834 bereikte. Op het moment van schrijven was FTM in de afgelopen 24 uur met 26,21% gestegen tot $0,828. Het handelsvolume van 24 uur is ook met 315% gestegen tot $497 miljoen. Deze stijging is niet zomaar een willekeurige piek, maar het resultaat van specifieke ontwikkelingen binnen het Fantom-ecosysteem en de bredere crypto-markt.

De opwaartse trend van Fantom kan te maken hebben met tastbare verbeteringen aan de netwerkinfrastructuur. Het platform werkt ijverig aan upgrades die de schaalbaarheid van het netwerk zouden verbeteren. Op 14 mei introduceerde Fantom het Opera Upgrade Dashboard, terwijl validators op Opera hun nodes upgraden om te worden aangedreven door Sonic-technologie.

Een van de belangrijkste projecten van Fantom voor 2024 is het upgraden van de Opera-keten met de nieuwste Sonic-technologie. Deze upgrade heeft tot doel de schaalbaarheid van het netwerk te verbeteren door middel van twee nieuwe implementaties: Fantom Virtual Machine (FVM) en een nieuw opslagsysteem voor de Opera-keten van Fantom. Uiteindelijk heeft deze upgrade tot doel om van Fantom een van de best presterende monolithische blockchains te maken.

De bredere dynamiek op de crypto-markten, met name de opwaartse trend in de waarde van Bitcoin, heeft invloed gehad op verschillende cryptocurrencies, waaronder FTM. Bitcoin steeg samen met de markten op woensdag toen de consumentenprijsindex van april aangaf dat de inflatie was gedaald ten opzichte van de vorige maand. De prijs van de cryptocurrency is met 6% gestegen tot $66.243, de grootste winstdag sinds 25 maart.

Het bericht Top 50 altcoin stijgt met 30% in 24 uur tijd verscheen eerst op CryptoBenelux.