De Maleisische Effectencommissie (SC), de toezichthouder van het land, heeft de handel in de Worldcoin (WLD) token goedgekeurd op digitale activa-uitwisselingen die erkend worden door de SC. Cuscapi, een in Maleisië gevestigde leverancier van digitale bedrijfsoplossingen, kondigde aan dat haar partnerbedrijf MX Global op 9 mei goedkeuring heeft ontvangen om de handel in de WLD-token te faciliteren.

In maart 2022 had MX Global een niet-gespecificeerde investering in eigen vermogen ontvangen van de cryptocurrency-exchange Binance. Het token voegt zich toe als de 14e op de lijst van toegestane digitale activa die in het land verhandeld mogen worden. Enkele van de toegestane crypto’s zijn onder andere Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Polygon (MATIC) en Solana (SOL).

Het nieuws komt een maand nadat executives van Worldcoin topfunctionarissen in Maleisië ontmoetten om de strategische uitbreiding van de token te bespreken. Alex Blania, de hoofdontwikkelaar van Worldcoin en medeoprichter en CEO van Tools of Humanity, was aanwezig bij de vergadering met belangrijke leiders van de Maleisische regering.

Voorafgaand aan de fysieke ontmoeting hadden zowel Blania als CEO van OpenAI, Sam Altman, een 30-minuten durende virtuele discussie via videoconferentie met de Maleisische regering. Ze bespraken verschillende aspecten met betrekking tot de snelle ontwikkeling van technologie.

Volgens een bericht van de Maleisische president Anwar Ibrahim gaven Altman en Blania toelichting op de ontwikkeling van het Worldcoin-project. Ze bespraken de focus op het creëren van een wereldwijd en inclusief financieel netwerk, waarbij vertrouwelijkheid prioriteit heeft.

Het Worldcoin-initiatief deed privacy-zorgen rijzen in verschillende landen. In maart vaardigde CNPD, de Portugese autoriteit voor gegevensbescherming, een richtlijn uit waarin WLD werd opgedragen om gedurende 90 dagen de verzameling van biometrische gegevens te staken.

De CNPD gaf aan dat WLD een aanzienlijk risico vormde voor de gegevensbeschermingsrechten van burgers en drong aan op onmiddellijke actie om schade te voorkomen. Echter, Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft een andere kijk op deze oogbal scannende digitale token. Onlangs erkende hij de inspanningen van Worldcoin om de privacy van gebruikersgegevens te waarborgen.

Hij zei dat Sam Altman “eigenlijk behoorlijk goed werk heeft verricht” bij het implementeren van cryptografische maatregelen om de vertrouwelijkheid van gegevens te waarborgen. “Naar mijn mening hebben ze eigenlijk behoorlijk goed werk verricht door de privacy-kritieken serieus te nemen,” merkte Buterin op.

Het bericht Worldcoin ontvangt goedkeuring van Maleisische toezichthouder verscheen eerst op CryptoBenelux.