eth

Ethereum koers: Zal de ETH koers herstellen in 2024?

 

Ethereum heeft moeite om zijn leidende positie op de markt van alternatieve munten vast te houden. De negatieve trend in de wereldwijde cryptomarkt wordt ook gedomineerd door beren, wat invloed heeft op ETH. Na een daling van meer dan 11% in de afgelopen maand, lijkt het erop dat de munt terrein verliest ten opzichte van Bitcoin.

Met het Bitcoin halveringsevenement op de horizon voor 20 april 2024, kijkt de cryptogemeenschap reikhalzend uit naar de vraag of de prijs van Ethereum een herstel zal laten zien. Laten we grondig verkennen om het potentieel te ontdekken.

Factoren die de koers van Ethereum kunnen beïnvloeden
Er zijn verschillende elementen die invloed kunnen hebben op het herstel van de ETH-koers, zoals hieronder beschreven.

  • Bitcoin Halvering
    De Bitcoin Halvering kan ook van invloed zijn op de stijging van de handelsprijs van ETH. Dit evenement, dat eens in de vier jaar plaatsvindt, heeft aanzienlijke gevolgen voor de cryptomarkt. Het kan de prijs van Ethereum (ETH) op verschillende manieren beïnvloeden.

Allereerst vermindert de halvering de hoeveelheid nieuwe munten die in omloop worden gebracht. Dit beperkte aanbod kan leiden tot een grotere vraag, omdat investeerders hun portefeuilles willen diversifiëren. Als de prijs van Bitcoin stijgt na de halvering, wordt verwacht dat Ethereum en andere cryptocurrencies ook duurder worden vanwege de toenemende interesse op de markt.

Bovendien zorgen Bitcoin-halveringen voor opwinding en speculatie binnen de investeringsgemeenschap, wat ook andere cryptocurrencies kan beïnvloeden. In anticipatie van positieve effecten van de Bitcoin-halvering, kunnen individuen ervoor kiezen om te investeren in andere cryptocurrencies zoals Ethereum, wat kan leiden tot een stijging van hun waarde.

  • Ethereum ETF's
    Toegenomen interesse van institutionele investeerders en grote bedrijven in Ethereum kan stabiliteit brengen en de prijs stimuleren. De mogelijke lancering van nieuwe spot Ethereum exchange-traded funds (ETF's) in mei 2024 kan leiden tot een sterke stijging van de waarde van Ethereum, vergelijkbaar met het effect van Bitcoin ETF's.

Analisten maken zich echter zorgen over het goedkeuringsproces van de SEC, waarbij de kans op goedkeuring afneemt van 70% tot 30% als gevolg van een gebrek aan communicatie van de toezichthouders. Beleggers moeten voorzichtig zijn met hun verwachtingen met betrekking tot de goedkeuring van Ethereum ETF's.