Een veel gevolgde cryptocurrency-analist is van mening dat ’s werelds grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), bijna een dieptepunt in het midden van de cyclus heeft bereikt.

In een nieuwe video vertelt de pseudonieme analist Bluntz zijn 264.400 volgers op X (voorheen Twitter) dat de Ethereum koers op het punt staat zijn ABC-correctiegolf af te ronden.

Met de ABC-golf refereert Bluntz naar de Elliott Wave-theorie, die stelt dat een consoliderend actief de neiging heeft getuige te zijn van een ABC-correctie voordat er een nieuwe golf van vijf golven ontstaat. Toepassend op ETH, zei de analist het volgende:

“Als we naar ETH/USD kijken, zitten we eigenlijk weer op het dieptepunt, maar ik denk dat het heel vreemd zou zijn als we vanaf hier gewoon zouden stijgen…

Ik denk dat ETH uiteindelijk $2.800 moet veroveren, de low eruit moet halen en deze moet terugvorderen, en dan hebben we eindelijk wat lijkt op een echt ABC op Ethereum… [denk ik] we gaan hier een tijdje zijwaarts op ETH en nemen de dieptepunten en dan proberen te stuiteren.”

Volgens de analist zal de ABC-correctie van Ethereum uiteindelijk positief eindigen, waardoor ETH aanvankelijk naar een nieuwe recordhoogte van $6.000 wordt gestuurd, voordat het zich terugtrekt en zich herstelt naar een cyclustop van $8.000.

“Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ETH nog geen grote run heeft gehad en ik denk dat dit deze cyclus zeker zal gebeuren. Het is gewoon laat.

Het zal waarschijnlijk worden veroorzaakt door het ETH ETF-verhaal, dat naar verluidt elk moment naar buiten zal komen. Iedereen heeft het erover, iedereen verwacht dat het dit giga-bullish ETH-nieuws zal zijn. Dus ik denk dat wat naar mijn mening hoogstwaarschijnlijk zal gebeuren, is dat ETH eerst zal verkopen, de dieptepunten zal nemen, iedereen zal naaien en dan zwaar omhoog zal gaan.”

Het bericht Ethereum prijs zal snel herstellen, volgens analist verscheen eerst op CryptoBenelux.