Senator Marsha Blackburn heeft aangekondigd dat haar herverkiezingscampagne nu donaties accepteert via Bitcoin en andere toonaangevende crypto. Volgens de donatiepagina accepteert Blackburn’s campagne ook Ethereum, Dogecoin, en Litecoin, aangedreven door betaalbedrijf BitPay. Cryptodonaties “Onze campagne is toegewijd om supporters te ontmoeten waar ze zijn,” twitterde Blackburn dinsdag. “Naarmate een groeiend aantal Amerikanen digitale valuta gebruikt… Continue reading Amerikaanse senator volgt voorbeeld van Trump en accepteert bitcoin donaties

The post Amerikaanse senator volgt voorbeeld van Trump en accepteert bitcoin donaties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Senator Marsha Blackburn heeft aangekondigd dat haar herverkiezingscampagne nu donaties accepteert via Bitcoin en andere toonaangevende crypto. Volgens de donatiepagina accepteert Blackburn’s campagne ook Ethereum, Dogecoin, en Litecoin, aangedreven door betaalbedrijf BitPay.

Cryptodonaties

“Onze campagne is toegewijd om supporters te ontmoeten waar ze zijn,” twitterde Blackburn dinsdag. “Naarmate een groeiend aantal Amerikanen digitale valuta gebruikt voor dagelijkse transacties, zijn we enthousiast om crypto donaties te accepteren.”

Senator Blackburn’s omarming van Bitcoin donaties maakt deel uit van een bredere trend van cryptocurrency adoptie onder politici. Dit volgt op soortgelijke stappen van Donald Trump, die in mei begon met het accepteren van cryptocurrency donaties. De Republikeinse partij heeft recent ook plannen goedgekeurd om het recht op mining te verdedigen en self custody van bitcoin te beschermen.

“Republikeinen zullen een einde maken aan de onwettige en on-Amerikaanse crypto-repressie door de huidige regeringspartij en zich verzetten tegen de creatie van een Centrale Bank Digitale Valuta,” aldus het document.

Deze groeiende acceptatie van crypto in de politiek beperkt zich niet tot campagnedonaties. Congressman Matt Gaetz heeft recent een wetsvoorstel ingediend dat federale inkomstenbelasting betalingen in Bitcoin mogelijk zou maken in de VS.

 


The post Amerikaanse senator volgt voorbeeld van Trump en accepteert bitcoin donaties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.