Dubai Customs heeft een blockchainplatform geïntroduceerd om de transparantie en efficiëntie van handelsactiviteiten binnen Dubai en internationaal te verbeteren. Dubai Customs lanceert blockchainplatform De nieuwe blockchainplatform van Dubai Customs is recentelijk geïntroduceerd om de transparantie en efficiëntie van handelsactiviteiten binnen Dubai en internationaal te verbeteren. Deze nieuwe technologie is gericht op het stroomlijnen van inklaringsprocessen,… Continue reading Dubai Customs onthult blockchainplatform voor handelstransparantie en efficientie

The post Dubai Customs onthult blockchainplatform voor handelstransparantie en efficientie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Dubai Customs heeft een blockchainplatform geïntroduceerd om de transparantie en efficiëntie van handelsactiviteiten binnen Dubai en internationaal te verbeteren.

Dubai Customs lanceert blockchainplatform

De nieuwe blockchainplatform van Dubai Customs is recentelijk geïntroduceerd om de transparantie en efficiëntie van handelsactiviteiten binnen Dubai en internationaal te verbeteren.

Deze nieuwe technologie is gericht op het stroomlijnen van inklaringsprocessen, het verminderen van papierwerk en het verlagen van kosten.

Dit draagt bij aan de inspanningen van de Emiraten om de niet-oliehandel te stimuleren en sluit aan bij de ambitieuze blockchainstrategie van Dubai voor digitale transacties.

Handelsprocessen stroomlijnen

Het blockchainplatform zal handelstransacties versnellen door procedures te vereenvoudigen en tijd en moeite te besparen voor alle betrokken partijen.

Het verbetert de efficiëntie door fouten te verminderen en biedt veilige, fraudebestendige gegevensuitwisseling, waardoor vertrouwen en zichtbaarheid in de hele toeleveringsketen worden opgebouwd.

Dit initiatief zal naar verwachting transparantere en betrouwbaardere zakelijke relaties bevorderen.

Onderdeel van een bredere strategie

Dit platform maakt deel uit van de bredere inspanningen van Dubai om de niet-oliehandel te stimuleren en van de Emiraten een e-commercecentrum van wereldklasse te maken.

Het initiatief werd gelanceerd door sjeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kroonprins van Dubai en voorzitter van de Uitvoerende Raad van Dubai.

“We zijn trots op de lancering van het nieuwe blockchainplatform, dat een enorme sprong voorwaarts betekent in het verbeteren van de efficiëntie van zakelijke activiteiten in Dubai.

Deze innovatie weerspiegelt onze visie om van Dubai een wereldwijde hub voor handel en logistiek te maken,” aldus Sultan Ahmed bin Sulayem, voorzitter van de Ports, Customs, and Free Zone Corporation.

Betere samenwerking

Het platform ondersteunt de samenwerking met andere overheidsinstanties, waardoor de zakelijke omgeving van Dubai efficiënter, gestroomlijnder en transparanter wordt.

Atiq Almehairi, uitvoerend directeur van de Customs Development Division bij Dubai Customs, benadrukte de efficiëntiewinst van het platform en merkte op dat de inherente transparantie van blockchaintechnologie het vertrouwen in het hele handelsproces zou versterken.

Het in realtime volgen van goederen zorgt voor meer zichtbaarheid in de toeleveringsketen, waardoor fraude en namaak beter kunnen worden bestreden.


The post Dubai Customs onthult blockchainplatform voor handelstransparantie en efficientie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.