Er zit volop beweging in de Ethereum koers. De grote token bleef bij de crypto crash van afgelopen vrijdag niet gespaard, en moest ook op maandag flink wat inleveren. Toch kan de munt van Vitalik Buterin en zijn team op korte termijn voor een ware crypto hype zorgen, nu de introductie van ETH ETF’s voor… Continue reading Ethereum koers stabiliseert door ETF crypto hype – gaat Ethereum stijgen na crypto crash?

The post Ethereum koers stabiliseert door ETF crypto hype – gaat Ethereum stijgen na crypto crash? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Er zit volop beweging in de Ethereum koers. De grote token bleef bij de crypto crash van afgelopen vrijdag niet gespaard, en moest ook op maandag flink wat inleveren. Toch kan de munt van Vitalik Buterin en zijn team op korte termijn voor een ware crypto hype zorgen, nu de introductie van ETH ETF’s voor de deur staat. Gaat Ethereum stijgen?

Ethereum trade met pieken en dalen

Deze woensdagmiddag lijkt Ethereum na een behoorlijk roerige periode weer wat stabiliteit gevonden te hebben. Momenteel staat de token op $3,110.95, een groei van 0.89% in 24 uur. In de afgelopen 36 uur is de waarde van de token bovendien constant boven de $ 3.000 gebleven, waarmee een stevige support gevonden lijkt.

ethereum 10-7
De Ethereum koers grafiek. Bron: Tradingview

Dit is nogal een tegenstelling met de situatie van eerder deze week. Afgelopen vrijdag vond een grote crypto crash plaats waarbij de koers van de token snel daalde, van $ 3.161 naar $ 2.834. Een verlies van meer dan 10%. Tijdens het weekend wist ETH nauwelijks op te krabbelen, waarna op maandagnacht een volgende vrij val leek te beginnen: de waarde van de token zakte binnen twee uur van $ 2.995 naar $ 2.839.

De Ethereum koers liet echter veerkracht zien, en kon op maandagmorgen voor het eerst sinds de grote crash weer boven de $ 3.000 uitkomen. Het ziet ernaar uit dat deze resistance nu een support geworden is.

Laat Ethereum ETF crypto weer stijgen?

De crypto crash die we op vrijdag en maandag zagen vormde voor veel slimme investeerders een ideaal koopmoment. Toch is het met name de aanstaande introductie van spot Ethereum ETF’s op de Amerikaanse beurs die voor een hernieuwd vertrouwen zorgt.

Momenteel zijn er zeven partijen die van plan zijn een Ethereum ETF aan te bieden. Nadat Bitwise afgelopen vrijdag al de nodige geüpdatete S1-formulieren inleverde, hebben nu ook VanEck, 21Shares, Franklin Templeton, Grayscale, Fidelity en BlackRock hun ‘huiswerk’ ingeleverd. Alleen Invesco is het niet gelukt om het papierwerk op tijd in te leveren.

De SEC wacht nu de taak om de verschillende documenten te controleren, en samen met de aanbieders een lanceringsplan op te stellen. Volgens onder meer Eric Balchunas, analist en expert van Bloomberg, is een lancering op 18 juli het meest waarschijnlijk.

Investeren voor de ETF crypto hype

De introductie van Bitcoin ETF’s op de Amerikaanse beurs zorgde voor snel groeiende koersen. Dankzij de introductie van 7 ETH ETF’s gaat Ethereum stijgen, zo is althans de verwachting van veel traders en investeerders.

Een stijgende Ethereum koers zou niet alleen goed zijn voor de grote token zelf, maar ook voor de beste meme coins en kleine cryptomunten met potentie die gebruik maken van het ERC-20 netwerk.  Dankzij de kleinere market cap is het goed mogelijk dat zijn flinke stijgingen neer kunnen zetten.

Momenteel staan er met Pepe Unchained en Base Dawgz twee tokens klaar die de potentie hebben om na hun presale optimaal te profiteren van de ETF crypto hype.

Wat maakt deze tokens zo kansrijk?

Pepe Unchained – verbeterde versie van geliefde meme coin

De recente stijging van Pepe coin en de populariteit van de relatief jonge meme coin Brett laten zien dat er nog genoeg enthousiasme bestaat voor tokens rondom de karikaturen van Matt Furie. Pepe Unchained ($PEPU) springt in op deze crypto hype met een verbeterde versie van de originele Pepe.

Anders dan PEPE zal PEPU beschikken over een eigen L2 blockchain op Ethereum, wat de nodige voordelen biedt. Zo kan Pepe Unchained dankzij haar eigen Layer-2 netwerk snellere transacties bieden, tegen lagere kosten.

Daarnaast biedt investeren in Pepe Unchained de nodige andere voordelen, bijvoorbeeld de mogelijkheid om gebruik te maken van het stakingmechanisme. In totaal is 30% van het totale aantal tokens gereserveerd om als staking reward uitgekeerd te worden – de opbrengsten uit staking zijn dus bijzonder hoog, terwijl staking zelf ook nog eens voor deflatie zorgt.

Of het nu gaat om meme coin ‘degens’, leden van de alt right beweging of alerte investeerders: men spoedt zich momenteel massaal naar de Pepe Unchained presale. In korte tijd kon al meer dan $ 3 miljoen worden opgehaald. Wie ook mee wil profiteren van deze nieuwe crypto hype, moet er dus snel bij zijn.

 

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained – veelbelovende meme coin met eigen blockchain

  • Zeer hoge staking beloning
  • Lage bridge kosten tussen ETH en PEPU
  • Zeer krachtige eigen blockchain

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Base Dawgz – vlieg van chain naar chain

Momenteel krijgt Ethereum layer-2 Base behoorlijk wat aandacht vanwege de succesvolle meme coins (zoals Brett) die op dit platform gelanceerd worden. Met Base Dawgz verschijnt er binnen dit segment een nieuwe coin met enorm veel potentie.

Base Dawgz wil zich graag nuttig maken door meer te zijn dan alleen een ‘shitcoin’ waarop gespeculeerd kan worden. De makers willen de token extra nut geven, door deze op veel verschillende chains toegankelijk te maken. Zo is Base Dawgz niet alleen beschikbaar op Base, maar ook op Ethereum, Solana, Binace en Avalanche.

Het grote voordeel? Je trade de token altijd tegen de beste voorwaarden. Mocht er daadwerkelijk een crypto hype rondom meme coins ontstaan, dan kun je als slimme handelaar met $DAWGZ snel schakelen en traden tussen verschillende tokens.

Ook investeren in Base Dawgz? Trek dan je mooiste wingsuit aan en vlieg naar de presale! Op het moment van schrijven is al bijna $ 2,5 miljoen opgehaald voor deze veelbelovende token. Daarmee komt het einde van de presale langzaam maar zeker in zicht.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz – base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.


The post Ethereum koers stabiliseert door ETF crypto hype – gaat Ethereum stijgen na crypto crash? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.