Een whale is gespot terwijl hij 16.449 Ether (ETH) ter waarde van ongeveer $50,3 miljoen opneemt bij cryptobeurs Binance. Deze transactie vond toevalligerwijs plaats toen de prijs van Ether boven de $3.000 schoot. Volgens Spot On Chain, een onchain data-provider, is het volledige bedrag op de oude wallet naar een nieuwe wallet is verplaatst. Tijdstip… Continue reading Whale verplaatst ruim 16.000 ether vlak voor ETF hype

The post Whale verplaatst ruim 16.000 ether vlak voor ETF hype appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Een whale is gespot terwijl hij 16.449 Ether (ETH) ter waarde van ongeveer $50,3 miljoen opneemt bij cryptobeurs Binance. Deze transactie vond toevalligerwijs plaats toen de prijs van Ether boven de $3.000 schoot. Volgens Spot On Chain, een onchain data-provider, is het volledige bedrag op de oude wallet naar een nieuwe wallet is verplaatst.

Tijdstip van opname

Het tijdstip van de opname is opmerkelijk, aan de vooravond van de spot Ether exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. De verwachte lanceerdatum is 16 juli. In hun bericht op X vraagt Spot On Chain zich af of de grote overdracht een bullish signaal voor Ethereum is.

De introductie van een ETF kan leiden tot meer institutionele interesse en investeringen in Ether en dat kan de prijs opdrijven zoals we ook bij bitcoin hebben gezien.

De prijs van Ether steeg op 9 juli met 10,11% naar $3.113, vanaf een dieptepunt van ongeveer $2.830 de vorige dag. De rally vond plaats naast de publicatie van het weekrapport van CoinShares. Dat liet zien dat aan Ether investeringsfondsen in de week eindigend op 5 juli instromen van $10,2 miljoen ontvingen.

Ether ETF-registraties bijwerken

Vermogensbeheerders VanEck en 21Shares hebben op 8 juli hun S-1-registraties gewijzigd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om goedkeuring te verkrijgen in juli en om aandelen van een spot Ether ETF te noteren en te verhandelen.

21Shares diende ook een bijgewerkt formulier in voor hun Core Ethereum ETF. Hoewel de indieningen geen exacte lanceringsdatum voor Amerikaanse beurzen geven, vermelden ze dat de ETF’s “zo spoedig mogelijk na de ingangsdatum” van de registratie is te lanceren.

Ondertussen is er toenemende concurrentie onder ETF-aanbieders voorafgaand aan de verwachte lancering van spot Ether ETF’s. Op 9 juli stelden Invesco en Galaxy een beheersvergoeding van 0,25% vast voor de Invesco Galaxy Ethereum ETF in een indiening bij Amerikaanse toezichthouders.

De SEC gaf in mei groen licht voor spot Ether ETF’s. Echter, investeerders trokken tussen 24 en 29 juni $61 miljoen terug uit Ether-investeringsproducten, wat het totale bedrag van de maandafsluiting op $119 miljoen bracht en het totale saldo van juni op $37 miljoen aan teruggetrokken fondsen.


The post Whale verplaatst ruim 16.000 ether vlak voor ETF hype appeared first on Bitcoinmagazine.nl.