Aankomende dinsdag beginnen de Nijmeegse Vierdaagse, maar afgelopen woensdag beleefden de bitcoin (BTC) spot exchange traded funds (ETF’s) hun eigen vierdaagse. De netto-instroom op woensdag markeerde namelijk de vierde opeenvolgende dag van positieve fondsstromen voor de bitcoin-ETF’s in de Verenigde Staten.

FBTC loopt voorop, terwijl GBTC achteraan wandelt


Gisteren schreven
wij nog dat de bitcoin spot-ETF’s voor een derde dag op rij topprestaties leverden. Woensdag kwam daar een vierde dag bij, toen de fondsen een totale dagelijkse netto instroom van $147,37 miljoen registreerden.

Waar voorheen BlackRock’s IBIT de leiding nam, was het woensdag Fidelity’s FBTC dat voorop liep met een instroom van $57,79 miljoen, volgens gegevens van SoSoValue. Dit werd gevolgd door het spot bitcoin-fonds van Franklin Templeton, dat $31,66 miljoen binnenhaalde, de grootste fondsinstroom sinds begin mei.

BlackRock’s IBIT, het spot bitcoin-fonds met de meeste bitcoins, rapporteerde gisteren een netto-instroom van $22,24 miljoen, en Valkyrie’s BRRR rapporteerde een netto-instroom van $20,68 miljoen.

Invesco en Galaxy Digital’s BTCO rapporteerden ook ongeveer $9,5 miljoen aan instroom, terwijl fondsen van Ark Invest, 21Shares, Bitwise en VanEck kleinere hoeveelheden netto-instroom zagen.

Grayscale’s GBTC, de op een na grootste bitcoin-ETF, was het enige fonds dat gisteren wederom een netto-uitstroom rapporteerde, ter waarde van $8,15 miljoen.

Bitcoin-ETF handelsvolume blijft aanzienlijk laag


Woensdag werd in totaal voor $1,25 miljard aan waarde verhandeld op de 11 spot bitcoin-fondsen. Het handelsvolume in de spot bitcoin-ETF’s blijft echter aanzienlijk lager dan tijdens het hoogtepunt van maart en april dit jaar.

In de bloeimaanden maart en april werd er dagelijks meer dan $12 miljard verhandeld. Sinds de goedkeuring van de ETF’s in januari, hebben zij een totale netto-instroom van $15,42 miljard geaccumuleerd.

De onvoorspelbare instroom weerspiegelt de volatiele markt. Crypto-investeerders worden nog steeds geconfronteerd met onzekerheden, zoals de uitbetalingsverdelingen van voormalig cryptohandelsplatform Mt Gox en de verkoopdruk door bitcoin-bewegingen van de Duitse overheid. Ook het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank maakt beleggers terughoudend.

De komende weken zullen uitwijzen wat de daadwerkelijke gevolgen van deze onzekerheid zullen zijn. Er wordt momenteel veel gespeculeerd over de nabije toekomst, ook door experts. De meningen lopen echter uiteen; sommige experts voorspellen een grotere impact dan anderen.

Het bericht Bitcoin-ETF’s vieren succes met 4 dagen aan sterke instroom verscheen eerst op Crypto Insiders.