De bitcoin (BTC) koers lijkt bezig te zijn aan een net herstel. De afgelopen dagen is de koers voorzichtig omhoog gekrabbeld en ook vandaag staat de koning der crypto voorzichtig in het groen. Een opwaartse trend is zich duidelijk aan het vormen, maar er zullen nog wat obstakels doorbroken moeten worden voordat we dit echt kunnen bevestigen.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 0,1% gestegen tot $2,24 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €53.220 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een daling van 0,37%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $57.800.

Net als de voorgaande dagen noteert BTC groene cijfers. Volgens analist bij Crypto Insiders Wessel Kersting  ziet het er met name op de korte termijn goed uit, maar wil de uptrend doorgezet worden dan is er nog behoorlijk wat werk aan de winkel:

“BTC krult mooi omhoog, op de lagere timeframes zien we hogere bodems en hoger wordende pieken, wat een opwaartse trend vormt. Hierbij wil ik echter zien dat dit momentum doorgezet wordt en we ook nieuwe lokale pieken blijven maken met als middellange termijn doel de $64.000 voor een echte bevestiging van de opwaartse trend.”

De hardste stijgers, waaronder STX

De hardste stijgers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

 • MANTRA (OM) is met 9,6% gestegen tot $1.04.
 • Stacks (STX) is met 11,0% gestegen tot $1.62.
 • Aave (AAVE) is met 8,3% gestegen tot $94.34.
 • Arweave (AR) is met 6,9% gestegen tot $24.06.
 • NEAR Protocol (NEAR) is met 5,6% gestegen tot $4.88.
 • Bitcoin Cash (BCH) is met 5,5% gestegen tot $355.91.

Vooral STX doet het fraai en weet met dubbele cijfers te stijgen. Ook de koers van OM is vandaag met 9,6% gestegen en toont een sterke positieve trend. Al met al is het een redelijk positieve dag op de altcoinmarkt

De hardste dalers, waaronder WIF

De grootste dalers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

 • Bittensor (TAO) is met 6,1% gedaald tot $248.82.
 • Bonk (BONK) is met 3,6% gedaald tot $0.00002543.
 • Ethereum Name Service (ENS) is met 3,6% gedaald tot $26.13.
 • Akash Network (AKT) is met 2,5% gedaald tot $3.47.
 • Render (RNDR) is met 2,6% gedaald tot $6.41.
 • Jupiter (JUP) is met 2,6% gedaald tot $0.7617.

Vooral Bittensor gaat flink onderuit. De koers van TAO is vandaag met 6,1% gedaald, wat een aanzienlijke daling is, zeker in vergelijking met de rest van de cryptomarkt waar groene cijfers juist domineren. Ook de populaire memecoin Bonk heeft weer verliezen geleden, al staat BONK over de afgelopen 7 dagen nog met een nette 20% in de plus.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws van vandaag heeft opnieuw te maken met de instroom richting Bitcoin ETF’s die weer op gang lijkt te komen. Na een periode waarin een forse hoeveelheid geld uit de ETF’s stroomde, lijkt deze trend nu omgedraaid. Al zeker vier dagen op rij is er sprake van een netto-instroom, wat uiteraard overeenkomt met de BTC koers die eindelijk weer positieve cijfers noteert.

Het bericht Crypto Radar: Bitcoin start nieuwe trend omhoog & altcoins stijgen verscheen eerst op Crypto Insiders.