In de wereld van crypto en blockchain is er altijd wel iets nieuws aan de horizon. Zo kent de industrie winnaars en verliezers. Recente berichtgeving licht een van die winnaars uit.

Een airdrop van de token genaamd Ethena (ENA) heeft $450 miljoen ENA-tokens uitgedeeld. Een enkele ontvanger is de grootste begunstigde van dit genereuze gebaar: hij ontving namelijk $2 miljoen aan ENA-tokens.

Cryptohandelaar in één klap miljonair

Ethena is een decentralized finance (DeFi)-project dat de bredere adoptie van blockchain-technologie wil bevorderen. Een groot deel van de tokens werd door middel van een airdrop verspreid onder deelnemers. Het ging om 5% van het totale aanbod.

Ethena Labs, het bedrijf achter de token en de airdrop, deelde in totaal $450 miljoen aan ENA tokens uit. Eén gelukkige wist daarvan maar liefst $2 miljoen te claimen.

De persoon met het wallet-adres 0xb56 kreeg op 2 april bijna 3,3 miljoen Ethena-tokens. Dit aantal staat ongeveer gelijk aan $1,96 miljoen. Dit werd vastgesteld door Arkham Intelligence, die aan de hand van gegevens op de blockchain een analyse maakte.

Volgens een bericht van Ethena Labs was de volledige toewijzing van de airdrop verdeeld tegen 7:17 uur UTC op 2 april. Het cryptobedrijf liet het volgende weten in een X-bericht (voorheen Twitter):

“De volledige 5% van ENA is al verdeeld naar de claim smart contracts. De kernbijdragers zullen dag en nacht werken om te ondersteunen bij eventuele vragen over de claimbare ENA.”

Koersprijs Ethena-token kent rommelige start

Deze ontvanger heeft 3,3 miljoen ENA-tokens gekregen, wat een aanzienlijke hoeveelheid is gezien de waarde van deze tokens. Het is verder niet ongebruikelijk dat airdrops grote aantallen tokens uitdelen aan individuele ontvangers. Vooral als deze ontvangers actief zijn binnen bepaalde communities of platforms.

Echter daalde de munt bij zijn release wel direct. Nadat de pagina voor de airdrop-claim live ging, werd de Ethena-munt om 8:00 uur UTC verhandeld op diverse cryptobeurzen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Binance, Bybit, KuCoin, HTX, MEXC en BitMart.

De token zakte in de eerste uren van de koersopening naar $0,5824 per stuk, maar kon daarna hard stijgen. De munt wordt momenteel verhandeld tegen een prijs van $1. Dat zorgt ervoor de ENA-token op plaats 71 staat als het gaat om marktkapitalisatie.

Dat getal telt op het moment van schrijven $1,4 miljard. Voor referentie: om in de top 15 te komen dient een project een marketcap van $10 miljard te hebben.

Het bericht Gelukkige cryptohandelaar krijgt bijna $2 miljoen van een airdrop verscheen eerst op Crypto Insiders.