Vorig jaar onthulde PayPal zijn eigen stablecoin genaamd paypal usd (PYUSD). Je zou denken dat zo’n project van één van de grootste betalingsverwerkers ter wereld direct een megasucces is, maar dat was niet het geval.

De token behield lang een vrij kleine marktwaarde, maar daar begint nu verandering in te komen. Sinds de uitbreiding naar de Solana (SOL) blockchain is PYUSD flink aan het groeien.

Groei PayPal stablecoin bleef lang beperkt

Eind mei kondigde PayPal aan dat het de munt ook ging uitgeven op Solana. Voorheen stond PYUSD alleen op Ethereum (ETH). Het netwerk van de grootste altcoin heeft als nadelen dat het een stuk trager en ook een stuk duurder kan zijn. De snelheid en lage kosten van Solana waren dan ook de redenen voor PayPal om uit te breiden naar dit netwerk. Solana is volgens PayPals topman van de blockchain-afdeling ontworpen voor commerciële doeleinden.

Een paar maanden eerder rolde de betalingsverwerker ondersteuning voor PYUSD in internationale betalingen uit. Toen was het gebruik van de token nog enorm beperkt, wat te zien was aan de marktwaarde van nog geen 200 miljoen dollar. De stablecoin stond slechts op de twaalfde plaats wat marktwaarde van alle stablecoins betreft. Als je je bedenkt hoe groot PayPal is, dan is dat best opvallend.

PYUSD groeit hard op Solana

Toch is er in een halve maand een hoop veranderd. Volgens DefiLlama is de marktwaarde van PYUSD eind juni in een paar dagen tijd gestegen van zo’n 270 miljoen naar 500 miljoen dollar. Op het moment van schrijven ligt de marktwaarde op ongeveer 530 miljoen dollar, dat is dus bijna een verdubbeling.

Een kwart hiervan is uitgegeven op Solana. Bijna de helft van deze groei kwam dus door de introductie van PYUSD op Solana. Andere factoren zijn vermoedelijk de entree van de token op verschillende handelsplatformen. De decentralized finance (DeFi) protocollen Curve en Frax hebben de tokens onderdeel gemaakt van hun protocollen. Volgens on-chain data van Nansen zijn de tokens ook te vinden bij Crypto.com, Defiance Capital, BitGo en Paxos – laatstgenoemde is samen met PayPal de uitgever van PYUSD.

Het bericht PayPals stablecoin groeit enorm sinds uitbreiding naar Solana verscheen eerst op Crypto Insiders.