Influencers die een cryptotoken promoten, waarschijnlijk ben je het weleens tegengekomen. Nu heeft de oud-Braziliaanse voetballer Ronaldinho Water Coin (WATER) gepromoot op zijn Instagramkanaal. Door het bericht steeg de cryptotoken waanzinnig met maar liefst 40 procent.

Water Coin (WATER)

WATER is een memecoin gebouwd op Solana. Op de website van de cryptotoken geven ze aan dat ze aandacht willen vestigen op watergerelateerde kwesties. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van duurzame projecten die ontbossing voorkomen of het regelen van schoon water in landen als Afrika.

Daarnaast is de routekaart van WATER ook bekend. Zo hebben ze plannen om partnerschappen aan te gaan met beroemdheden. Door de invloed van beroemdheden hopen ze een liefdadigheidsinstelling te worden, waardoor de doelen van WATER bereikt kunnen worden.

Ronaldinho

Partnerschappen aangaan met beroemheden lijkt gelukt te zijn. Ronaldinho heeft namelijk de WATER gepromoot op zijn Instagram via zijn stories. Met meer dan 75 miljoen volgers op zijn kanaal bereikt hij een groot publiek.

Het verhaal was op 9 juli geplaatst op zijn account en was voor 24 uur beschikbaar. Dat is de normale tijd dat een verhaal zichtbaar is op Instagram. De foto werd getagd met het Instagram kanaal van WATER en er was een mascotte te zien van de cryptotoken die over zijn schouders meekeek.

Megastijging door Messi

Door het bericht van Ronaldinho steeg de cryptotoken met maar liefst 40 procent, een uur nadat het bericht geplaatst was. De prijs van WATER is al eerder flink gestegen. De bekende Argentijnse voetballer Lionel Messi promootte op een soortgelijke manier de cryptotoken. Sindsdien is de prijs van water met 158 procent gestegen.

Terwijl het project zelf maar 5 procent in bezit heeft, zijn er ook mensen met kritiek. Zo gaf YouTuber Ajay Kashyap, een bekende filmregisseur, aan dat hij WATER een pump-and-dump token vond. 

Eerder kwam Ronaldinho ook al in een onderzoek terecht waar hij verdacht werd van een cryptoscam van meer dan 61 miljoen dollar. Het plan, “18kRonaldinho,” beloofde investeerders een dagelijks rendement van 2%. Ronaldinho ontkende elke betrokkenheid bij het frauduleuze project en zei dat hij nog nooit samengewerkt had. Bovendien gaf hij aan dat hij ook slachtoffer was, doordat mensen zijn foto zonder toestemming gebruikte.

Het bericht Ronaldinho & Messi promoten Solana memecoin – Koers explodeert verscheen eerst op Crypto Insiders.