Amerikaanse inflatiegegevens worden morgen verwacht op 3,1% – Hoe gaat Bitcoin reageren?

De deelnemers aan de crypto-markt kijken vol verwachting uit naar de publicatie van de Amerikaanse Consumentenprijsindex (CPI) gegevens, die op donderdag 11 juli wordt verwacht. Deze belangrijke inflatiegegevens zullen door de hele financiële markt nauwlettend in de gaten worden gehouden, omdat ze bepalend kunnen zijn voor de toekomstige beleidsrenteplannen van de Fed.

Volgens marktvoorspellingen zullen de inflatiegegevens van donderdag enige verlichting brengen voor financiële marktdeelnemers, inclusief de crypto-markt. De verwachting is dat de Amerikaanse CPI in juni is afgekoeld tot 3,1%, na een stijging van 3,3% in de vorige maand.

Op maandbasis wordt verwacht dat de CPI-inflatie een lichte stijging van 0,1% zal laten zien, na in mei onveranderd te zijn gebleven. Wat betreft de kern-CPI inflatie, verwacht Wall Street dat de maand-op-maand stijging stabiel blijft op 2,2%. De jaar-op-jaar verandering in de Amerikaanse kern-CPI zal naar verwachting ook stabiel blijven op 3,4% in juni.

Gezien de voorspelde afkoeling van de inflatie, verwacht de markt een milde houding van de Federal Reserve. Bovendien lijkt het recente banenrapport van de VS het marktsentiment te hebben versterkt over een mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve in september.

Volgens de CME FedWatchTool anticipeert de markt op een mogelijke renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve in september met 25 basispunten. Daarnaast zal het Amerikaanse producentenprijsindex (PPI) deze week door het ministerie van Arbeid worden gepubliceerd, na de CPI-cijfers. Investeerders zullen beide inflatie-indicatoren nauwlettend volgen voor aanwijzingen over toekomstige marktbewegingen.

De Fed beschouwt de Amerikaanse CPI-inflatiegegevens als een belangrijke maatstaf om de inflatiedruk in het land te meten. Daarom zullen investeerders deze gegevens zorgvuldig volgen voor aanwijzingen over de volgende stappen van de Fed met hun beleidsrenteplannen.

Hoewel de markt wedt op een mogelijke renteverlaging in september, kan een hoger dan verwachte Amerikaanse CPI de marktsentimenten temperen. Daarom moeten investeerders voorzichtig zijn voordat ze hun posities innemen.

Bovendien heeft de markt recentelijk een verhoogde volatiliteit doorgemaakt, zoals blijkt uit de schommelingen in Bitcoin-prijzen en altcoins. De recente Bitcoin-verkoop door de Duitse overheid en de terugbetalingsproblemen van Mt. Gox hebben een negatieve invloed gehad op het marktsentiment.

Toch lijkt het marktsentiment zich recentelijk te hebben hersteld, mede door de sterke instroom in Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s en de verwachting van een mogelijke goedkeuring voor de Spot Ethereum ETF binnenkort. Daarnaast wijzen de recente aanvragen voor Solana ETF’s in de VS op een mogelijke rally van Bitcoin en altcoins.

Het bericht Amerikaanse inflatiegegevens worden morgen verwacht op 3,1% – Hoe gaat Bitcoin reageren? verscheen eerst op CryptoBenelux.