Terwijl memecoins nog steeds gezien worden als een controversiële sector binnen de brede cryptomarkt, waar miljoenen van de ene op de andere dag worden verdiend en verloren, pleit de medeoprichter van Solana (SOL), Anatoly Yakovenko, voor een financieringsprogramma voor ontwikkelaars van memecoins.

Solana zet in op memecoins

Terwijl voorstanders debatteren over mememunten en hun rol in de toekomst van de financiële wereld, heeft Solana zichzelf versterkt als het go-to-meme-netwerk door goedkope transactiekosten en eenvoudig te verzenden muntoplossingen zoals pump.fun aan te bieden. Naast dit feit heeft Anatoly Yakovenko, medeoprichter van Solana, voorgesteld om deze branche verder te bevorderen door ontwikkelaars in te schakelen om klantfuncties te creëren. Hij beschreef het als volgt:

“Memecoins zouden ontwikkelaarsteams de kans moeten geven dingen voor hen te bouwen. Draai het ICO-proces effectief om.”

Het X-antwoord maakte deel uit van een discussie over hoe meme-projecten een stabiele onboarding-corridor voor particuliere gebruikers zouden kunnen creëren en institutionele beleggers zouden kunnen stimuleren om cryptocurrencies te adopteren.

Volgens de pitch van Yakovenko zouden meme-teams subsidieaanbiedingen indienen en zouden ontwikkelaars de beste opties van projecten accepteren met “eerlijke en transparante voorwaarden”. Tevens besprak Fantom-bijdrager en ervaren blockchain-bouwer Andre Cronje een soortgelijk idee om meme-tokens te verbeteren en veiliger speculatie te bevorderen.

Memecoins hebben het moeilijk

Ondertussen sloot de memecoin-sector zich maandag aan bij een brede daling van de cryptomarkt en verloor meer dan 8% van zijn marktkapitalisatie, zo bleek uit gegevens van CoinGecko.

Bearish-prijsacties houden digitale activa al weken in hun greep, en memecoins zijn bezweken voor de volatiliteit die nauw samenhangt met cryptocurrencies. Top meme-tokens zoals Brett (BRETT), Dogwifhat (WIF) en Pepe (PEPE) hebben alleen al de afgelopen week een daling met dubbele cijfers gezien.

Het bericht Solana-medeoprichter pleit voor financieringsprogramma voor memecoins verscheen eerst op CryptoBenelux.