27% van Amerikanen is voorstander om van bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel in de VS te maken
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

27% van de Amerikaanse bevolking is een voorstander om van bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel te maken. Dat blijkt uit een recente peiling van analysebedrijf YouGov, gepubliceerd op 9 september.

Maar liefst 4.912 Amerikaanse burgers boven de 18 werden ondervraagd in het onderzoek. Uit de resultaten blijkt dat dat 11% een sterke voorstander is om van bitcoin een wettelijk betaalmiddel te maken en 16% het enigszins steunt, samen dus 27%.

Daarentegen is 28% er sterk op tegen en is 11% er enigszins op tegen, samen 39%. 34% lijkt onverschillig te zijn en geeft aan geen idee te hebben. Opvallend is dat Democraten gemiddeld er meer voor zijn dan Republikeinen. Voor Democraten is dat 29% en voor Republikeinen 26%. Een grote groep Republikeinen is er sterk op tegen (39%).

Leeftijd heeft een grote invloed of men een voor- of tegenstander is. De groep tussen 18 en 34 is er het meest voor (44%) terwijl dat voor 55plussers maar 11% is. Deze laatste groep is er ook het sterkst op tegen, maar liefst 55%.

Daarnaast lijkt inkomen een sterke invloed te hebben op de kwestie. 21% van mensen met een inkomen van $80.000 of meer stemde voor, terwijl dat maar 11% is voor mensen die minder dan $40.000 verdienen. Zij zijn er ook het sterkst op tegen (49%).

Ten slotte kwam er ook een klein verschil qua geslacht naar voren. Mannen zijn er gemiddeld meer voor, maar ook gemiddeld meer tegen. Het grootste deel van de vrouwen (41%) was er onverschillig over.

Cryptocurrency kopen doen Amerikanen over het algemeen steeds meer. Uit een eerder onderzoek bleek dat 11% van de Amerikanen nu cryptocurrency bezit.

Het eerdergenoemde onderzoek werd uitgevoerd nadat El Salvador op 7 september het eerste land ter wereld werd dat bitcoin nu erkent als een officiële nationale valuta en wettelijk betaalmiddel. Echter bleek uit een recent onderzoek dat 70% van Salvadoranen ertegen is.