Bitcoin (BTC) adoptie van El Salvador krijgt teveel aandacht: Fidelity topman
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Deze week ging de langverwachte nieuwe crypto wet in El Salvador in. Bitcoin (BTC) werd vanaf dat moment erkend als een wettig betaalmiddel. Het werd op deze manier het eerste land dat een cryptocurrency accepteerde als zodanig en schreef met deze ontwikkeling geschiedenis.

Fidelity executive Jurrien Timmer

De crypto gemeenschap over de hele wereld was enorm enthousiast over de nieuwe wet in El Salvador, maar volgens een prominente persoon binnen een van de grootste financiële instituties van de wereld Fidelity, is deze opwinding enigszins overdreven.

Jurrien Timmer, investment director bij Fidelity, stelt dat de significantie van de nieuwe wet in El Salvador ‘een beetje overdreven’ zijn. Hij geeft aan dat het niet is alsof het land bitcoin heeft gekozen in plaats van de Amerikaanse dollar.

Nog altijd is de belangrijkste valuta in El Salvador de Amerikaanse dollar. De nieuwe wet verandert hier weinig aan. Daarnaast kunnen mensen in het land nog altijd zelf kiezen of zij gebruik gaan maken van bitcoin als betaalmiddel.

Uit een recente enquête blijkt dat een groot deel van de bevolking in het land helemaal geen interesse heeft in de cryptocurrency. Maar liefst 70% ziet totaal geen heil in de nieuwe wet. Echter, de overheid heeft het accepteren van bitcoin als betaalmiddel door bedrijven wel verplicht gesteld.

Bitcoin ‘wordt volwassen’

Volgens Timmer staat bitcoin op dit moment ook behoorlijk onder druk. Hij stelt dat naar aanleiding van de nieuwe wet in El Salvador voor de eerste keer de cryptocurrency getest wordt als ruilmiddel in plaats van een oppotmiddel. 

Hij maakt ook de vergelijking met goud. Volgens Timmer hebben bitcoin en goud veel met elkaar gemeen. In de jaren zeventig veranderde goud van valuta naar een oppotmiddel. Voor bitcoin is het tegengestelde proces op dit moment gaande, maar de vergelijking gaat hoe dan ook op. Timmer stelt dat dit het moment kan zijn dat bitcoin volwassen wordt. 

Volgens Timmers is de grootste kracht van bitcoin de schaarsheid. Daarnaast geeft hij dat hij gelooft dat door het proof-of-work systeem waar het Bitcoin netwerk op draait de cryptocurrency altijd minder schaalbaar zal zijn dan bijvoorbeeld Ethereum (ETH).